Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti'nde Ziyaretçiler Elektrikli Araçlarla Çevre Dostu Gezinti Yapti

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir: 'Emisyonu yüksek ve gürültülü motorlu araçlarin deltaya girmesini yasaklamistik. Çünkü dogal, biyolojik ve ekolojik yasamin hakim oldugu deltamizda yaban hayati sürdüren hayvanlar olumsuz etkileniyor, hatta zarar görüyordu. Bunun önüne geçtik'

Türkiye'nin en degerli sulak alanlarindan Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti'ni tanitmaya çalisan Samsun Büyüksehir Belediyesi, sifir emisyonlu elektrikli araçlari ziyaretçilerin kullanimina sundu.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Çevre ve Sehircilik Bakanligi ile ortak yürütülen proje kapsaminda, UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi'nde yer alan, Türkiye'de görülen 420 kus türünden, 340'ina ve yaban hayatina ev sahipligi yapan, araç trafigine kapali olan Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti'nde, artik elektrikli araçlar kullanilacak.

Kizilirmak Deltasi Kus Cenneti'nde yaban hayatini korumak ve gürültü ile hava kirliliginin önüne geçmek için ziyaretçiler, korunan alan içinde bisiklet veya elektrikli araçlarla dolasabilecek.

Büyüksehir Belediyesi sifir emisyonlu 5 akülü araci, ziyaretçilerin hizmetine sundu.

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, UNESCO adayligi açisindan projenin önemli katki saglayacagini ifade ederek, projenin hayata geçmesinde katki veren Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum ile AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Samsun Milletvekili Çigdem Karaaslan'a tesekkür etti.

Kizilirmak Kus Cenneti'nin Samsun'un tanitimi ve turizminde önemli misyona sahip oldugunu vurgulayan Demir, sunlari kaydetti:

"Emisyonu yüksek ve gürültülü motorlu araçlarin deltaya girmesini yasaklamistik. Çünkü dogal, biyolojik ve ekolojik yasamin hakim oldugu deltamizda yaban hayati sürdüren hayvanlar olumsuz etkileniyor, hatta zarar görüyordu. Bunun önüne geçtik. Ziyaret etmek isteyen insanlarimiza gezinti yapabilmeleri için bisikletler veriyoruz. Istedikleri gibi gezip dolasabiliyor, yaban hayvanlarini görüp fotograf çekebiliyor, heyecanli anlar yasayabiliyorlar. Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz ile ortak yürüttügümüz projeyle 5 adet akülü araç aldik. 18 kisi tasiyabilen araçlarimizda rehberler esliginde gezi turlari düzenliyoruz. Dogal alan disinda ziyaretçi merkezlerimiz, essiz güzellikleri görmek isteyenleri bekliyor. Belediye yönetimi olarak ülkemize örnek teskil edecek kalitede sehrimize hizmet etmeye devam edecegiz."
Kaynak: AA