Kayip Olarak Aranan Kiz Çocugu Kaldiklari Çadira Döndü

Konya’nin Beysehir ilçesinde, dün aksam saatlerine kadar kayip olarak aranan 11 yasindaki Kiymet Camiz’in kendisini arayan jandarma ve görevlilerden korkup saklandigi, arama çalismalari tekrar baslamadan sabaha karsi da kaldigi çadira geldigi ortaya çikti. Babalar Gününde kizini kayip olarak arayan babasi ve dedesi ise çocugun gelmesiyle büyük mutluluk yasadi.

Kayip Olarak Aranan Kiz Çocugu Kaldiklari Çadira Döndü
Dün jandarma, komando ve AFAD ekiplerinin bulabilmek için seferber oldugu kiz çocugu Kiymet’in kaldigi çadirina saat 05.30 siralarinda geldigini haber alan jandarma ekipleri, çocukla beraber babasi ve dedesini karakola götürdü. Kiymet önce jandarma ekip otosuyla saglik kontrolü için Beysehir Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Burada gazetecilerin “Neredeydin, hos geldin” diyerek sorularina cevap veren Kiymet, “Hos bulduk, kirlardaydim. Oynuyordum, askerleri görünce çok korktum, gelmedim, saklandim, herkesi izledim” diye konustu.

Daha sonra Ilçe Jandarma Komutanligi’na götürülen Kiymet’e bebek ve çesitli hediyeler verildi.

Baba Mehmet Camiz ve dede Halil Camiz, karakoldaki ifadeleri sonrasinda kiz çocuguyla birlikte karakoldan çikarken, yasadigi mutlulugu gazetecilerle paylasti. “Allah bin kere razi olsun hepinizden, devletimizden, jandarmamizdan, vatanimizdan, Allah devletimize milletimize zeval vermesin” diyerek herkese tesekkür eden baba Camiz, “Bu mutlulugu herkesle paylasmak istiyorum. ‘Korktum’ diyor kendisi, ‘korktum’ deyince yapacak bir sey yok, aradik, komutanlarimizla, herkes aradi ama çikmadi. Sabah saatlerinde kendisi çikti geldi. Çok mutluyum, annesini özlemis, onun yanina götürecegiz” dedi.

Dede Halil Camiz da, “Su an dünya benim oldu” sözleriyle duygularini ifade ederken, “Hadi çocuk benim dedigim gibi çiksaydi, çok sükür öyle bir sey olmadi. Korkmus, yani baska bir sey yok. Tasin oraya girmis, köpekler gelmis” diye konustu.

Çok korktugunu anlatan Kiymet ise, gazetecilerin sorusu üzerine büyüyünce doktor olmak istedigini söyledi.

Kayip olarak aranan 11 yasindaki kiz çocugunun oynamak için kaldigi çadiri terk ettikten sonra kendisini arayan jandarma ve görevlileri görünce çok korktugunu ve saklandigini söyledigi, yagmur altinda islandigi, saklandigi yerde ise yanina gelen köpeklerine sarilarak sabahladigi, sabah saatlerinde ise kendiliginden çadira geldigi ögrenildi.
Kaynak: İHA