GÜNCELLE - Denizli'de Tarlada Çalisan 7 Kisi Yildirim Düsmesi Sonucu Yaralandi

YARALI SAYISI VE DETAYLAR EKLENDI Babasi agir yaralanan Arda Yörük: 'Annem, babam ve yanindakiler agacin altinda bekliyordu. Bu sirada gürültüyle yildirim düstü. Bir anda yere yigildilar. Ben de hemen saglik ekiplerini aradim ve yardim istedim. O anlarda çok korktum'

GÜNCELLE - Denizli'de Tarlada Çalisan 7 Kisi Yildirim Düsmesi Sonucu Yaralandi
Denizli'nin Çal ilçesinde kekik tarlasina yildirim düsmesi sonucu 2'si agir 7 kisi yaralandi.

Çal Orman Isletme Müdürlügünde arazöz soförü olarak görev yapan Salih Yörük (40) izin gününde kekik çapasi yapmak için sabah saatlerinde ailesi ve yakinlariyla Baklançakirlar Mahallesi Çakirlar mevkisinde bulunan tarlasina gitti.

Bir süre çapa yapan ve saganagin baslamasiyla bir agacin altina siginan Yörük ile esi Aysen Yörük (38) oglu Hasan Yörük (17) kayinpederi Hamza Kundakçi (70), kayinvalidesi Hatice Kundakçi (65), kayinbiraderi Hüseyin Kundakçi (38) ve akrabasi Fatma Yörük yildirim düsmesi sonucu yaralandi.

Bu sirada yürüme engelli oldugu için traktör römorkunun içinde bekleyen oglu Arda Yörük (12) olaydan yara almadan kurtuldu.

Ailesi ve yakinlarinin yaralandigini gören Arda Yörük telefonla 112 Acil Saglik ekiplerini arayip bulundugu yerin adresini ve yaralilarin saglik durumlarini aktardi.

Bölgedeki yol sartlarinin kötü olmasi nedeniyle saglik ekipleri olay yerine ulasamayinca arazöz ekibinden yardim istendi.

Çal Orman Isletme Müdürlügü'nde görevli Baklançakirlar arazöz ekibi, saglik personelini bölgeye ulastirdi.

Yaralilar, AFAD, jandarma ve saglik ekiplerince ambulanslarla kentteki hastanelere kaldirildi.

Tedavisi süren yaralilardan Salih Yörük ve Hatice Kundakçi'nin hayati tehlikesinin devam ettigi ögrenildi.

Arda Yörük, AA muhabirine, üzücü bir olay yasadiklarini belirtti.

Olayi anlatan Yörük "Sabah erken saatlerde tarlamiza kekik çapasi yapmak için gitmistik. Yagmur baslayinca ben traktörün römorkunda beklemeye basladim. Annem, babam ve yanindakiler agacin altinda bekliyordu. Bu sirada gürültüyle yildirim düstü. Bir anda yere yigildilar. Ben de hemen saglik ekiplerini aradim ve yardim istedim. O anlarda çok korktum" dedi.

Arazöz sürücüsü Tefik Köse ise saglik ekiplerinin zorlu yol sartlarindan dolayi olay yerine ulasamadigi için onlari bölgeye götürdügünü anlatti.

Tarlaya ulastiklarinda herkesin yerde yattigini gördügünü ifade eden Köse, "Tarlaya vardigimizda herkes yerde yatiyordu. Saglik ekipleri ilk müdahaleyi yerinde yaparak yaralilari bölgeden tahliye ettik. Yaralilardan birisi benim is arkadasimdi. Insallah herkesin saglik durumu iyi olur." diye konustu.

Kaynak: AA