Filistin Devlet Baskani Abbas, Filistinli Gruplari Yeniden 'Ciddi Diyaloga' Dönmeye Çagirdi

Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas, Filistinli gruplara yeniden "ciddi diyaloga" dönme çagrisinda bulundu.

Filistin resmi ajansi göre WAFA'da yer alan habere göre Abbas, Fetih Hareketi Devrim Konseyi 8. Dönem Çalisma Toplantisi'nin açilisinda konustu.

Abbas, "Saglam ulusal birligimizle iç yapimizi vurmaya kalkisan tüm komplolari bosa çikaracagiz. Halkimizin tek ve yasal temsilcisi Filistin Kurtulus Örgütünü koruyacagiz" dedi.

Filistin Devlet Baskani, halkin karsi karsiya kaldigi tehlikeler ve meydan okumalarla mücadele için tüm düzeylerde bir ulusal ortaklik kurulmasi ve bölünmenin sonlandirilmasi hedefiyle derhal ve durmaksizin ciddi diyaloga yeniden dönülmesi gerektigini vurguladi.

Israil isgaline de meydan okuyan Abbas, söyle devam etti:

"Filistin halki, baskenti Dogu Kudüs olan Filistin devleti topraklarinda isgal son bulana kadar büyük yürüyüsünden ne yorulacak ne de vazgeçecektir. Yüksek sesle söylüyoruz, bu isgal halkimizdan, topragimizdan ve gögsümüzden çekip gitsin."

Abbas, Gazze'nin imari için Misir, Ürdün, Katar, diger kardes ülkeler ve uluslararasi toplumla iletisimin sürdügünü belirterek, yeniden imarin mesru adresinin Filistin devleti oldugunu bunun için de her yerde tam ve kapsamli bir durus sergilenmesi gerektigini kaydetti.

Kaynak: AA