Brezilya'da 18 Sehirde Covid-19'Dan Ölenlerin Anisina 500'Er Mum Yakildi

Brezilya’da Covid-19 ölümlerinin yarim milyonu asmasinin ardindan 18 sehirde salginda hayatini kaybedenleri anmak için 500’er mum yakilacak.

Brezilya’da korona virüs salgininda can kaybi 501 bin 918’e ulasti. Ülkenin 18 sehrinde salginda hayatini kaybeden yarim milyon kisiyi anmak amaciyla 500’er mum yakildi. Farkli sehirlerde anma etkinligine katilan vatandaslar, soykirim ile suçladiklari Devlet Baskani Jair Bolsonaro’nun görevden alinmasi çagrisinda bulundu. Articulaçao Respira Brasil isimli sosyal hareket tarafindan düzenlenen anma etkinligi, hükümetten toplu asilama ve gida güvenligi talep etti.

Bolsonaro, salginin basindan bu yana Covid-19’u “küçük bir grip” diyerek küçümserken, virüsten kurtulmanin çaresini hastaligin herkese yayilarak toplum bagisikligi saglamakta oldugunu savunmaya devam ediyor. Brezilya Kongresi’nde ise Bolsonaro aleyhinde pandemiye karsi gerekli özeni göstermedigi için “soykirim” suçlamasi ile azli görüsülüyor.

Öte yandan Rio De Janeiro kentinde yer alan ünlü Copacabana Plaji’nda ülkede Covid-19 nedeni ile hayatini kaybeden yarim milyondan fazla kisi dikilen 500 gül ile anilmisti. Brezilya’da toplam vaka sayisi ise 17 milyon 927 bin 928’e ulasti.
Kaynak: İHA