Angelina Jolie, Burkina Faso'daki Bir Mülteci Kampini Ziyaret Etti

ABD’li ünlü oyuncu Angelina Jolie, Burkina Faso’da bulunan ve 11 binden fazla Malili mülteciyi barindiran Goudebo’yu ziyaret etti.

Angelina Jolie, Burkina Faso'daki Bir Mülteci Kampini Ziyaret Etti
ABD’li ünlü oyuncu Angelina Jolie, Uluslararasi Mülteciler Günü’nde Burkina Faso’da bulunan bir mülteci kampini ziyaret etti. BM Mülteciler Yüksek Komiserligi özel elçisi olan Jolie, 11 binden fazla Malili mültecinin bulundugu Goudebo’da mülteciler ile bir araya geldi.

46 yasindaki alti çocuk annesi Jolie kampta yaptigi konusmada, “Korkunç saldirilara ve zorluklara ragmen yerinden edilmis kardeslerini karsilamaya devam eden ve sahip olduklari az seyi paylasan Burkina Faso halkiyla dayanismami göstermek için buradayim. Çok daha fazla kaynaga sahip diger ülkelerin sinirlarini ve zihinlerini mültecilere kapattigi bir zamanda” dedi.

“Aranizda bulunmaktan, cesaretiniz ve gücünüz için saygiyla basimi egmekten onur duyuyor ve minnettarim” ifadelerini kullanan Jolie, “Küresel olarak yerinden edilme durumu hakkinda hiçbir zaman bugünkü kadar endiselenmedim. Su anda dünya çapinda 82 milyondan fazla zorla yerinden edilmis insan var. Ayni zamanda sayilari on yilda ikiye katlandi. 95 kisiden 1’i, insanligin yüzde biri yerinden edildi ve sayilar artiyor” dedi.

“Uluslararasi bir topluluk olarak çatisma ve güvensizligi ele alma yöntemimiz bozuldu” ifadelerini kullanan Jolie, "Bugün burada olmaktansa olmayi tercih edecegim bir yer yok" dedi.

Kaynak: İHA