Akademik Basariyi Sosyal Kültürel Faaliyetlerle Destekliyorlar

Manisa’da 3 yil önce egitim ögretime baslayan Modern Egitimin Rotasi (MER) Koleji akademik alandaki basarilarini sosyal kültürel faaliyetlerle destekliyor.

Akademik Basariyi Sosyal Kültürel Faaliyetlerle Destekliyorlar
MER Koleji teknolojinin tüm imkanlarini kullanarak gelecegin liderlerini yetistirme hedefiyle çiktigi yolda akademik basarilari kültürel, sosyal ve sportif çalismalarla da pekistiriyor. Okulda uygulanan birçok spor bransi, görsel sanatlar, müzik, Ingilizce ve Ispanyolca dersleri, robotik kodlama gibi çalismalarla ögrencilerin her alanda kendilerini gelistirmeleri saglaniyor.

Manisa’nin tek buz pisti

Manisa’daki tek buz pistinin bulundugu MER Kolejinin Beden Egitimi Ögretmeni Sule Dalyan, “MER Koleji olarak biz çocuklarin gerek bireysel gerek takim olarak yeteneklerini, potansiyellerini ortaya koymayi hedefliyoruz. Bizim derslerimiz genelde ögrenci bazlidir. Yani çocuklarin yeteneklerine, ilgi alanlarina göre branslarini, yeteneklerini saptayip o çocuklarin keyif alabilecekleri ve keyif aldiktan sonra ömürleri boyunca yapabilecekleri spor alanindaki branslarini bulmayi hedefliyoruz derslerimizde. Biz derslerimizde bunun disinda yenme-yenilme, kaybettiklerinde davranislarinin olumlu yönde olmasi hedeflerimiz arasinda. Okulumuzda birçok spor alaninda kulüpler var. Bu kulüpler sayesinde çocuklarin yeteneklerini bulmamiz çok daha kolaylasiyor. Buz pistinin disinda tenis, yüzme akliniza gelecek birçok alani kapsiyoruz. Çocuklarimiz buz pistini haftanin belli günlerinde aktif bir sekilde kullaniyorlar. Çocuklar istedikleri zaman egitmenler esliginde buz pistine girebiliyorlar. Buz pistini aktif bir sekilde kullanabildigimiz için de çocuklar keyifli zaman geçiriyor.” dedi.



Görsel sanatlarla kendilerini gelistiriyorlar

Ögrencilerin ders haricinde de kendilerini gelistirmelerinin önemli oldugunu kaydeden Görsel Sanatlar Ögretmeni Özge Sevimli Türk ise, “Çocuklarin kisisel gelisim alaninda her sekilde gelisim gösterdikleri alanda ben de görsel sanatlarla ilgili egitim veriyorum. Görsel sanatlar dersimiz çok keyifli geçiyor. Özellikle ilkokul ve ortaokul çagindaki çocuklar her alanda gelistikleri gibi görsel alanlarda da gelisiyor. Çocuklarin gelisim asamasina biz de katki sagliyoruz. Okulumuz çok her türlü olanagimiz var. Iki atölyemiz var ilkokul ve ortaokul için. Düsünsel zekalari gelistigi için çocuklarin her türlü alanda gelisiyorlar. Biz etkinlik ögretmenleri oldugumuz için çocuklarin ders haricinde gelismeleri bizim için çok çok önemli.” diye konustu.



Bütün egitimin temeli anasinifi

Her çocugun mutlaka okul öncesi egitim almasi gerektigini vurgulayan okulun Anasinifi ögretmeni Sibel Özkan, “Okulumuzda okul öncesi olarak iki sinif mevcut 4 ve 5 yas gruplari. Ögrencilerimize sanatsal faaliyetlere yer veriyoruz, matematik, deney, inovasyon gibi birçok düsünme becerilerini destekleyen etkinliklerimiz oluyor. Yaptigimiz sanat etkinliklerinde ögrencilerimiz artik materyalleri degerlendirerek yeni ürünler ortaya çikarmalarina firsat veriyoruz. Bunlari yaparken hem düsünme becerileri hem kas gelisimlerine destek veriyoruz. Hem egleniyoruz hem ögreniyoruz. 0-6 yas grubu dogumdan ilkokulu kapsayan bir süreçtir. Özellikle insan yasamindaki en önemli yas dönemi diyebilirim çünkü bu yas grubunda aldigi egitimi bütün gelecegine yansitacak. Toplum bilinci olarak sevgi, saygi, sorumluluk, paylasma gibi bütün degerleri kazandiriyoruz. En önemlisi saglikli birer kisilik temeli olusturmalarina destek veriyoruz. Bu yüzden okul öncesi çok önemli ve her çocugun mutlaka okul öncesi egitime gitmesi gerekiyor.” dedi.



Ingilizceyle birlikte Ispanyolca da veriliyor

MER Koleji Kurucu Temsilcisi ve Kampüs Müdürü Mehmet Kanca ise okul olarak hedefleri hakkinda sunlari söyledi: “Modern Egitimin Rotasi MER Koleji olarak Manisa merkezde 3 yil önce vatanini, milletini, bayragini seven gelecegin liderlerini yetistirmek amaciyla basta kurucumuz Sayin Dr. Emre Mermer önderliginde tüm egitim personelimizle sadece akademik çalismalarla degil, gelecegimiz olan gençlerimize, ögrencilerimize sanat, spor, kültürel etkinliklerle takviye yaparak onlarin mevcut durumlarini daha da ileriye götürmek yönünde çalismalarimiz bulunmakta. Bugün egitim personelimizin yapmis oldugu çalismalarla yüzme, buz pateni pisti, görsel sanatlar, müzik ve en önemlisi ‘Bir lisan bir insan’ diyerek Ingilizce’nin yaninda ikinci bir yabanci dil olan Ispanyolca egitiminde de biz gelecek çalismalarimizda daha da basarili olacagimizi düsünüyorum.”
Kaynak: İHA