13. Devlet Tiyatrolari, Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararasi Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali

Festivalin açilisi, Ankara Devlet Tiyatrosunca sahnelenen 'Bizim Yunus' adli oyunla yapildi.

Dünyadan ve Türkiye'den Türkçe tiyatro yapan gruplari 13'üncü kez sanatseverlerle bulusturan "Devlet Tiyatrolari Konya Bin Nefes Bir Ses Uluslararasi Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" Konya'da basladi.

Devlet Tiyatrolarinca (DT) düzenlenen festivalin açilisi, Konya Devlet Tiyatrosu bahçesine kurulan Açikhava Sahnesi'nde, Ankara Devlet Tiyatrosunca sahnelenen "Bizim Yunus" adli tiyatro oyunuyla gerçeklesti.

Sönmez Atasoy'un yazdigi, DT Genel Müdürü Mustafa Kurt'un yönettigi "Bizim Yunus" oyunu, "Yüreklerimiz neyi arar bu yolculukta" temasini isliyor.

Dekor tasarimi Hakan Dündar'a, kostüm tasarimi Funda Karasaç'a, isik tasarimi Mustafa Bal'a ve müzikleri Nedim Yildiz’a ait oyunda Yunus Emre'yi Ankara DT oyuncusu Alpay Ulusoy canlandiriyor.

Dünya üzerinde Türkçe tiyatro yapan ülkeleri destekleme amaci tasiyan etkinlik için Moldova ve Kazakistan Cumhuriyeti tiyatrolari da Konya'ya geldi.

1 Temmuz Persembe gününe kadar devam edecek olan festivalde; "Bizim Yunus", "Sevgili Pamela", "Akide Sekeri", "Kasetçi" ve "Phaedra (Fedra)" isimli oyunlar tiyatroseverlerle bulusacak.
Kaynak: AA