Yabanci Hastalar Hem Sifa Hem Moral Buluyor

İçel Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne gelen yabanci hastalar, sifa bulurken yapilan etkinliklerle de moral depoluyor. Hastanede tedavi gören hasta ve yakinlarina müzik dinletisi sunuldu.

Yabanci Hastalar Hem Sifa Hem Moral Buluyor
Uzak cografyalardan İçel’e gelen yabanci hastalar, İçel Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde tedavilerini sürdürüyorlar. Saglik turizmi kapsaminda Türkiye’de bulunan hastalar, bir taraftan sifa bulurken bir taraftan da yapilan etkinliklerle moral depoluyor. Hastanede düzenlenen müzik dinletisinde sarkilar esliginde eglenen yabanci konuklar, cep telefonlariyla konseri kaydederek o anlari ölümsüzlestirdiler.

"Herkese burayi öneriyoruz"

Kazakistan’dan İçel’e esini getiren Alya Mirzayev, Türkiye’ye, İçel’e geldikleri için çok mutlu olduklarini söyledi.

Buraya geldikten sonra kendilerini çok iyi hissettiklerini belirten Merzayev, “Tedavimizde artik sona dogru geliyoruz. Herkese çok tesekkür ediyoruz. Buraya geldigimiz için çok memnunuz. Herkese burayi öneriyoruz. Allah kimseye göstermesin ama baslarina böyle bir sey gelirse buraya gelebilirler. Çünkü burada bir hastane degil bir aile ortami var. Sadece hastalara degil hasta yakinlarina da çok iyi davraniyorlar. Bize yurt disinda oldugumuzu hissettirmediler. Bugün de çok güzel bir etkinlik yaptilar. Zaten bunu zaman zaman yapiyorlar. Bu tür etkinliklerle bizim moralimizi çok yükseltiyorlar” dedi.

Hasta Almaz Mirzayev ise İçel’e geldiginde çok kötü oldugunu vurgulayarak, “Benim gibi yurt disinda olan herkese söylüyorum. Bana bakin. Buraya geldigimde çok kötüydüm, su an iyi durumdayim. Sizinle konusuyorsam bunu burada gördügüm 6 aylik tedaviye borçluyum. Bütün ekip çok iyi. Tedavimde yer alan herkese tesekkür ediyorum. Bugün de yine mini bir konserle moralimizi yükselttiler” ifadelerini kullandi.

"Ana hedef hastayi iyilestirmek, sagligina kavusturmak"

Kazakistan’dan esini getiren Madina Rozakhunov da esinin 2 aydir İçel’de tedavi gördügünü dile getirdi. Burada çok iyi bir tedavi uygulandigini kaydeden Rozakhunov, “Üst düzey teknoloji var. Biz biliyoruz bazi hastaneler sadece para almak için saglik turizmi yapiyorlar ama burasi öyle degil. Hissediyoruz ki burada ana hedef hastayi iyilestirmek, sagligina kavusturmak. Her türlü yardimci oluyorlar. Hem tedavi yapiyorlar hem de bizim moralimizi en üst seviyede tutuyorlar. Herkese siddetle tavsiye ediyorum, burasi çok iyi, çok güzel. Böyle bir hastane var İçel’de. Kimse hasta olmasin ama eger sikintinizi bulundugunuz ülkede çözemiyorsaniz ilk tercihiniz burasi olsun” seklinde konustu.

Ukrayna’dan gelen Volodymyr Muzalov ise mart ayindan beri İçel’de oldugunu dile getirdi. Burada kalitenin çok yüksek oldugunun altini çizen Muzalov, “Herkes bize çok iyi bakiyor. Her seyden memnunuz. Zaten herkese tavsiye ediyorum. Burasi gerçekten çok dogru hesaplanmis ve dogru bir planla yapilmis bir hastane. Yaptiklari tedavilerden de herkes memnun kaliyor, olumlu sonuçlar elde ediyor. Herkese çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

"Hastanemizde 3 kitadan hasta var"

İçel Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi Saglik Turizmi Koordinatörü Soner Erol, son 2 yildir hastanede saglik turizmi kapsaminda hasta aldiklarini söyledi.

Su an uzak cografyadan Kazakistan, Rusya, Ukrayna, Irak ve Ortadogu ülkelerinden hasta geldigini vurgulayan Erol, “Bu hastalari ülkelerinden getirtme asamasindan gönderme asamasina kadar geçen süredeki tibbi süreci maksimum seviyede hedefleyip, bunu sunmaya çalisiyoruz. Burasi bir kamu hastanesi. Kamu hastanelerinin en büyük avantaji devletimizin bize vermis oldugu imkanlar dogrultusunda tibbi cihaz, tibbi donanim ve hekim kalitemiz. Baska ülkelerden gelen hastalarimizi sifaya kavusturup ülkelerine göndermek bizim öncelikli hizmetimizdir. Su an için hastanemizde 3 kitadan hasta var. Pandemi ortaminda biz bu haldeyiz. Insallah pandemiden sonra da hastane olarak çok daha güzel, çok daha farkli ülkelerden hastalarimizi buraya getirip tedavi edecegiz” dedi.



"Adaptasyon sürecini biraz daha hizlandiriyoruz"

Birçok hastalik konusunda hasta kabul ettiklerinin altini çizen Erol, “Bizim en büyük efekttik durusumuz sudur. Girisimsel islemler, kardiyovasküler islemler, tibbi ve radyasyon onkolojisi gibi birçok alanda hasta geliyor. Avrupa standartlarinda hekim kalitemiz mevcut. Su an için özellikle onkoloji çalisiyoruz ve burada son zamanlarda sifa bulan birçok hastamiz var. Hastane olarak yapabilecegimiz ve alternatif olan dallarimiz çoktur. Baska ülkelerden gelen hastalar buradan sifayi bulup, ülkelerine dönebiliyorlar. Tabi bizim ilk öncelikli hedefimiz tibbi anlamda hastalari en iyi sekilde iyilestirmek. Ancak bunun yaninda malum rehabilitasyon da çok önemli. Buradaki hastalarimiz çok uzak cografyalardan buraya geldiler. Biz böyle etkinlikler düzenleyerek hem adaptasyon sürecini biraz daha hizlandiriyoruz hem de tibbi iyilesmeye bir katki sunuyor. Bu ve buna benzer etkinlikler yapmaya devam edecegiz insallah” seklinde konustu.

Kaynak: İHA