MHP Genel Baskan Yardimcisi Pelin Yilik, Babalar Günü'nü Kutladi Açiklamasi

'Basta yüce vatanimiz ve sanli ay yildizli bayragimiz ugruna sehit olmus, 'evlatsiz yasanabilir ama vatansiz asla' diyerek evladini sehit vermis babalarimiz olmak üzere, tüm babalarimizin, kalbinde babalik sevgisini tasiyanlarin Babalar Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal edenlere ise Yüce Allah'tan rahmet diliyorum'.

MHP Genel Baskan Yardimcisi Pelin Yilik, Babalar Günü'nü kutladi.

Yilik, Babalar Günü dolayisiyla yaptigi yazili açiklamada, binlerce yillik Türk tarihinde "baba"nin, her zaman ailenin varligini yüklenici ve ögretici bir rol aldigini vurguladi.

Türklerin tarih sahnesine ilk çiktiklari andan bugüne, atalarindan aldigi ögüt ile yol buldugunu, o ögütler dogrultusunda sosyal ve kültürel aile yapisini kurduklarini belirten Yilik, Türk aile yapisinin bozulmadan, geleneklerine bagli bir sekilde sonraki kusaklara aktarilmasindaki ve yasamasindaki en büyük rolün anne ve babalar olduguna isaret etti.

Yilik, baba olmanin özveri ve fedakarlik isteyen bir durum oldugunun altini çizerek, sunlari kaydetti:

"Aile olmak, bir olmak ancak sevgi, saygi ve hosgörü çerçevesinde olusur. Baba, Türk töresinde esine ve evlatlarina sevgi, saygi, merhamet, hosgörü, örf ve töre gibi kavramlari ögreten, evin sorumlulugunu yüklenen ata anlamina gelmektedir. Aile kavraminin olusmasinda temel direk olarak yer alan, ömrünü evlatlarinin dogru yetismesi için harcayan, vatana ve millete hayirli bir birey olmasi için karakter zemininin olusmasina yardimci olan, yol gösteren babalarimizi bir gün degil her gün hatirlamak durumundayiz."

Baba kelimesinin, Türk kültüründe saygin, sözü dinlenen anlamlarina geldigini belirten Yilik, su ifadeleri kullandi:

"Bizler atalarimizdan aldigimiz ögütlerden yararlanarak babalarimizi bilge, kol kanat geren, koruyucu, kollayici, sefkatli olarak addederiz. Sayin Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli Beyefendi'nin de ifade ettikleri gibi 'Türk aile yapisinin temel diregi, koruyup gözeteni, kol kanat gereni süphesiz ki babalarimizdir.'

Cenab-i Allah bizlere anne ve babalarimiza iyilik etmemizi 'öf' bile demeden onlara güzel söz söylememizi emretmistir. Bu duygu, inanç ve düsünce dogrultusunda çocuklarimiza yetisme çaginda ataya saygiyi ögretiriz. Yüce vatanimiz ugruna sehit olmus, evladini sehit vermis 'Vatan sag olsun' diyerek, gururlu bir durus sergilemis babalarimizin hakki ödenemez, ödeyemeyiz. Ailenin varligini, bütünlügünü koruyan, evlatlarinin ardinda dag gibi duran babalarimizin emeklerini saymakla bitiremeyiz.

Basta yüce vatanimiz ve sanli ay yildizli bayragimiz ugruna sehit olmus, 'evlatsiz yasanabilir ama vatansiz asla' diyerek evladini sehit vermis babalarimiz olmak üzere, tüm babalarimizin, kalbinde babalik sevgisini tasiyanlarin Babalar Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal edenlere ise Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Basta sehit çocugu evlatlarimiz olmak üzere, tüm çocuklarimizi sevgiyle kucakliyor, tüm anne ve babalari hürmetle selamliyorum."
Kaynak: AA