Fethiye'de 'Yarasa Adam' Diye Taninan Genel Müdür Isinden Evine 'Uçarak' Gidiyor

Babadag Teleferik'te genel müdür olarak çalisan adrenalin tutkunu Cengiz Koçak, her gün 'wingsuit' ile uçup Ölüdeniz'in essiz manzarasinda süzülerek mesaisini tamamliyor Base jump ve wingsuit sporcusu Koçak: 'Yaklasik 2 bin metrelik yükseklikten atladiktan sonra 34 dakikada yere iniyorum. Karadan araçla bu mesafeyi inmek istesem 40 dakika, teleferikle ise 25 dakika sürüyor' 'Isim, yasam tutkum olan uçmak, atlamak gibi sporlari her gün yapma imkani sunuyor. Mesai bitimi de her gün evime uçarak gidiyorum. Muhtemel dünyada bunu yapan ikinci kisi yok. O yüzden kendimi sansli hissediyorum'

ALI RIZA AKKIR - Mugla'nin Fethiye ilçesindeki 1965 rakimli Babadag'da kurulu teleferik tesislerinin genel müdürü Cengiz Koçak, mesai bitiminde evine görev yaptigi zirveden Ölüdeniz manzarasi esliginde wingsuit ile süzülerek gitmesiyle ilgi çekiyor.

Askeri ögrenciyken 1991'de uçaktan atlayislar yaparak parasütçülüge baslayan Koçak, Kayseri 1'inci Komando Tugayi'nda astsubay olarak görev yaptigi sirada serbest parasütçü oldu.

Emekliliginin ardindan 2011 yilinda Base jump (serbest düsüs) sporuyla ilgilenmeye baslayan Koçak, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde aldigi egitimle Türkiye'de wingsuit (özel kiyafetle yarasa adam uçusu) sporcusu olma özelligini elde etti.

Türk Silahli Kuvvetleri ve milli takim adina yarismalara katilan ve bu alanda ulusal ve uluslararasi birçok basari elde eden Koçak, çevresinde "yarasa adam" olarak tanindi.

Wingsuit base jump için kesfettigi yeni atlayis noktalari ve atlayislarla ün kazanan Koçak, 20 gün önce Babadag Teleferik'te genel müdür olarak ise basladi.

Her gün isi geregi teleferikle çiktigi Babadag'dan yamaç pilotlariyla uçus gerçeklestiren Koçak, yaklasik 2 bin metreden wingsuit uçusu yaparak Ölüdeniz'e iniyor. Koçak daha sonra otomobiline binerek kisa bir yolculugun ardindan Ovacik mevkisindeki evine ulasiyor.

- "Her gün bunu yapiyor olmak bana ve sporuma çok sey katiyor"

Koçak, AA muhabirine, Türkiye'de wingsuit ve base jump yapan tek sporcu oldugunu söyledi.

Fethiye'nin yaklasik 30 yillik hayali teleferige genel müdür olarak tecrübeleriyle katki sunmanin mutlulugunu yasadigini ifade eden Koçak, "Teleferik ana istasyonundan Babadag'a 20-25 dakikada çikiyorum. Aksam eve giderken yamaç parasütü ile havalanip wingsuit atlayisi yapiyorum. Yaklasik 2 bin metrelik yükseklikten atladiktan sonra 3-4 dakikada yere iniyorum. Karadan araçla bu mesafeyi inmek istesem 40 dakika, teleferikle ise 25 dakika sürüyor. Her gün bunu yapiyor olmak bana ve sporuma çok sey katiyor." ifadelerini kullandi.

Koçak, zaman içinde ürettigi ve sosyal medyada paylastigi videolari izleyen dünyanin birçok yerinden insanin Babadag'a, Ölüdeniz'e gelmek istedigini dile getirdi.

Hava sporlariyla ilgilenen sporcu sayisinin artmasini istedigini ifade eden Koçak, Babadag Teleferik'in de bölgeye gelecek sporculari destekledigini vurguladi.

Koçak, Babadag'in dünyaya Türkiye'yi, özellikle hava sporlari adina tanitmak için çok büyük bir firsat olduguna dikkati çekti.

Isini severek yaptigini anlatan Koçak, sözlerini söyle tamamladi:

"Isim, yasam tutkum olan uçmak, atlamak gibi sporlari her gün yapma imkani sunuyor. Sabah ise gelip günlük yapmam gereken faaliyetleri gerçeklestiriyorum. Isler bitince 1700, 1800, 1900 metre bazen 1200 metredeki pistlerden o gün müsait herhangi bir pilot arkadasimla uçuyoruz. Sonra ben wingsuit ile atliyorum. Bazen yere yakin bazen yerden uzaktan, bazen de uçan herhangi bir yamaç parasütünün yaninda süzülüp parasütümü açarak yere iniyorum. Her gün bunu yaparak mesaimi tamamlayip evime gidiyorum. Muhtemel dünyada bunu yapan ikinci kisi yok. O yüzden kendimi sansli hissediyorum. Babadag Teleferigi oldugu yerden daha yüksege çikarmak ve kendime bir seyler katmak için her geçen gün daha çok çalisiyorum."
Kaynak: AA