Edirne'de 6. Sinirsiz Dostluk Yari Maratonu Renkli Görüntülerle Son Buldu

Edirne’de düzenlenen 6. Uluslararasi Sinirsiz Dostluk Maratonu renkli görüntüler esliginde ödül töreni ile son buldu.

Edirne'de 6. Sinirsiz Dostluk Yari Maratonu Renkli Görüntülerle Son Buldu
Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Dernegi’nin düzenledigi Uluslararasi Yari Maraton Selimiye Camisi önünden basladi.

Iki kategoride düzenlenen yarislarda sporcular 10 ve 21 kilometre kosarak dereceye girebilmek için kiyasiya mücadele etti.

Selimiye camisinden baslayip, Pazarkule Sinir Kapisindan dönen sporcular sicak hava sartlarina ragmen büyük çaba sarf etti. Erkeklerde bitis çizgisini ilk geçen Mestan Turhan olurken kadinlarda ise Dilan Atak bitis çizgisini ulasarak sampiyon oldu.

Bitis çizgisi geçtikten sonra açiklamalarda bulunan Mestan Turhan, “Gerçekten çok zorlu bir parkur ama o kadar da güçlendirici ve gelistirici parkur. Bitirdigim için çok mutluyum anlamli ve güzel bir yaris düzenleyen ve emek harcayan herkese çok tesekkür ederim. Ben çok eglenerek kostum, bütün yarismaci arkadaslara basarilar diliyorum herkesi kutlarim. Sinira geldigimde merhaba komsu ülke diyerek geri döndüm. Sampiyonlugumu bütün sehit ve gazi ve ailelerine armagan ediyorum. Bu sampiyonlugumda bana destek olan herkese çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Dernegi (TUYUB) Baskani Önder Akdag, "Pandemiden dolayi 3 defa Uluslararasi 6. Dostluk Sinirsiz Yari Maratonunu ertelemistik. Ama bugün pandemi kurallari çerçevesinde organizasyonu bin 45 sporcu ile gerçeklestiriyoruz. Bu organizasyonda kosan emegi geçen bize destek veren herkese tesekkürlerimizi sunuyoruz. Yarismaya farkli ülkelerden ve illerimizde toplam bin 45 sporcu katildi.

Bu yil organizasyona kisitlama dönemi olmasina ragmen muazzam bir sporcu sayisi katilim sagladi. Bizde bu kayitlari erken kapattik. Kisitlamalardan dolayi çok yogun olsun istemedik. Önümüzdeki yil bambaska bir organizasyon ile yarismalarimizi gerçeklestirecegiz. Avrupa faaliyet takviminde olan organizasyonumuzda birçok atlet var. Dogal olarak çok uluslu bir organizasyon, tahminen 20 ülke profili bulunmaktadir” dedi.

“Bu yil Uluslararasi Sinirsiz Dostluk Yari Maratonunun temasi çevre ve sifir atikti” diyen Akdag, “Bu tema kapsaminda birçok panel gerçeklestirdik. Trakya Üniversitesi ile birlikte hocalarimizin katkilariyla yapmis oldugumuz paneller ve çalismalar ile gelecek nesillere daha yasanabilir bir dünya birakmak adina elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz. Onlarinda katkilariyla toplumumuza daha iyi bir gelecek vermeye çalistik” seklinde konustu.

Edirne’de Uluslararasi 6. Yari Maratona yarismaci olarak katilan Gökhan Zobar ve Jale Zobar ise, "Gerçekten çok zorlu bir kosu oldu. Edirne’nin tarihi ve kültürel noktalarindan geçerek maratonu tamamladik. Bugün salgin boyunca hayatini kaybeden gazeteci meslektaslarimiz için kostuk. Allah onlarin mekanlarini cennet eylesin. Insallah salgin bir an önce biter ve daha nice güzel kosulara hep birlikte kosariz. Bugün ayni zamanda babalar günü ben babam içinde kostum. Maraton sinirli ama babalarimiza olan sevgimiz sinirsiz iyi ki varlar” diye konustu.

Kaynak: İHA