Cumhurbaskanligi Kabinesi Yarin Toplanacak

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda yapilacak Kabine toplantisinda, Kovid19 ile mücadele, asi çalismalari, turizm sektörüne iliskin gelismeler basta olmak üzere ülke gündemindeki konularin ele alinmasi bekleniyor.

Cumhurbaskanligi Kabinesi, yarin Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda toplanacak.

Kabine toplantisinda Kovid-19 ile mücadele basta olmak üzere ülke gündemindeki önemli konularin ele alinmasi bekleniyor.

Toplantida Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin bir sunum yapmasi öngörülürken, hiz kazanan asilama çalismalarinin masaya yatirilarak, bunun vaka sayilarina yansimalarinin degerlendirilecegi, ayrica yerli asi çalismalarinin da toplantinin önemli basliklarindan olacagi tahmin ediliyor.

Kisitlama tedbirlerinin de görüsülmesi beklenen toplantida, basta pazar günleri uygulanan sokaga çikma kisitlamasi olmak üzere tedbirlerin gevsetilip gevsetilmeyecegi, normallesmeye iliskin yeni adimlar atilip atilmayacagi konularinin toplantinin önemli gündem maddelerinden olmasi öngörülüyor.

Turizm sezonunun açilmasi, Rusya'dan Türkiye'ye uçuslarin 22 Haziran itibariyla yeniden baslayacak olmasi gibi konularin da gündeme gelecegi tahmin edilen toplantida, turizme yönelik Kovid-19 tedbirlerinin masaya yatirilmasi bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy'un sunum yapmasi beklenen toplantida, turizm sektörüne verilen KDV desteginin uzatilmasi konusunun gündeme gelmesi öngörülüyor.

Salgin sonrasinda çalisanlara ve is yerlerine verilen desteklerin toplanti gündeminde olacagi tahmin ediliyor.

Toplantida, güvenlik ve dis politikaya iliskin konularin da görüsülmesi, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar'in, yurt içi ve sinir ötesinde terör örgütlerine karsi yürütülen operasyonlara iliskin kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor.

Diplomatik gelismelerin de ele alinmasi beklenen toplantida, NATO Zirvesi ve Cumhurbaskani Erdogan'in Azerbaycan ziyareti ile Antalya'daki Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Devlet ve Hükümet Baskanlari Zirvesi ve Antalya Diplomasi Forumu'nun yansimalarinin degerlendirilmesi öngörülüyor.
Kaynak: AA