Aksaray'da 391 Kadin Polis Için Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Aksaray Sehit Önder Güzel Polis Meslek Egitim Merkezi tarafindan gerçeklestirilen mezuniyet töreniyle 391 kadin polis yemin ederek, mezuniyet keplerini göge firlatti.

Aksaray'da 391 Kadin Polis Için Mezuniyet Töreni Düzenlendi
Aksaray Sehit Önder Güzel Polis Meslek Egitim Merkezi 1995 yilinda baslayan serüvenine 391 kadin polisi daha mezun ederek yenisini ekledi. Sehit Önder Güzel Polis Meslek Egitim Merkezi Yerleskesinde baslayan tören saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Istiklal Marsi’nin akabinde 26. Dönemi dereceye girerek okul birincisi olarak tamamlayan yeni polis memuru Betül Coskun Çelebi kürsüye çikarak silah arkadaslarina ve konuklara hitap etti. Pandemi kurallari çerçevesinde ailelerin katilamadigi törende POMEM Müdürü Niyazi Turgay, egitimler hakkindan bilgi verdi. 271 bin metrekare merkez yerleskesi ve 138 bin metrekare atis alaninda 8 ay boyunca egitim alan 391 kadin ögrenci 6 Ekim 2020’de girdikleri okullarina veda etti. Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy ve Vali Hamza Aydogdu’nun katilim sagladigi mezuniyet töreninde POMEM 26. Dönem ögrencilerinin yemin kürsüsünde bulunan Türk bayragi, temel silahlari ve Türk Ceza Kanunu kitabinin üzerine el koyarak yemin etti. Törende yapilan selamlama yürüyüsünün ardindan 391 ögrenci keplerini gökyüzüne firlatarak mezuniyetlerini kutladi. Birbirlerine sarilarak gözyasi döken yeni polis memurlari duygu dolu anlar yasadi.

26.Dönem POMEM Birincisi Betül Coskun Çelebi, “Farkli sehirlerden ayni hayallerle geldigimiz bu yuvada, Atatürk Ilke ve Inkilaplari dogrultusunda aile, millet ve vatan sevgisi ile dolu polisler olarak yetistirildik. Iyi ile kötünün bitmeyecek mücadelesinde iyilerin safina, Türk Polis Teskilatina, Türkiye Cumhuriyeti kanunlari dogrultusunda tüm yüregimizle yeni neferler olarak dahil oluyoruz” dedi.



"1995 yilindan bugüne kadar 13 bine yakin ögrenci Polis Teskilatina kazandirildi"

1995 yilindan bugüne kadar 13 bine yakin ögrencinin Polis Teskilatina kazandirildigini vurgulayan POMEM Müdürü Niyazi Turgay, “6 Ekim 2020 tarihinden bu yana okulumuzda egitim gören ve bugün basariyla egitimlerini tamamlayarak, onurlu bir meslege intizam etmek üzere yemin edecek olan 391 kadin polis memuru adayini teskilat saflarina kazandirmanin mutlulugunu yasiyoruz. Polis Akademisi Baskanligina bagli olarak müdürlügümüz 271 bin metrekare merkez yerleskesi ve 138 bin metrekare atis alaniyla birlikte 1995 tarihinden bugüne kadar toplam 12 bin 747 polis memurunu teskilata kazandiran bir okul olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz” diye konustu.



“Bu meslek sizlere onurlu bir gelecek ve serefli bir hazine verecek”

"Sizler artik sadece kendi anne ve babalariniz degil, devlet ana ve devlet babanin da kahraman birer evlatlarisiniz" diyerek mezun olan polislere seslenen Vali Hamza Aydogdu, “Bugünden itibaren Anadolu’nun dört bir kösesinde, hilalin dalgalandigi her yerde bizlerin huzur ve güveni için gecenizi gündüzünüze katacaksiniz. Anadolu insani vefalidir. Sizleri de öz evlatlari bilip bagrina basacaktir. Buna emin olun. Serefinizle giyeceginiz ay-yildizli üniformalarinizin her yerde saygi gördügünü göreceksiniz ve buna sahit olacaksiniz. Baslamak üzere oldugunuz bu kutsal meslek size kolayliklar ya da zenginlikler getirmeyecek. Yorulacaksiniz, üsüyeceksiniz, uykusuz kalacaksiniz. Hatta kendi çocuklarinizin büyüdügünü bile fark edemeyeceksiniz. Ancak bu meslek sizlere onurlu bir gelecek ve serefli bir hazine verecek. Gaffar Okkan, Fethi Sekin, Önder Güzel’lerin formalarini giyeceksiniz. Bu büyük seref ve onur milletimizin duasiyla birlikte güç kuvvet ve cesaret verecektir” dedi.



“Hayatta kalabilmek kolay bir is degildir”

Bütün dünyanin gözünün üzerinde oldugu, emellerinin ve planlarinin hiç bitmedigi bir cografyadayiz diyen Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, “Anadolu’ya adim attigimiz 1071 yilindan bu yana hep var olma, tehdit ve tehlikelere karsi uyanik olma mücadelesi verdik. Burada devlet olmak, burada millet olmak, bu topraklari vatan tutmak binlerce yildir hayatta kalabilmek kolay bir is degildir. Fedakarlik ister, özgüven ister, mücadele ister, azim ister” dedi.



Polis annenin polis kizi mutlulugunu tel örgünün arkasindaki ailesi ile yasadi

Polis memuru olan anne Aysegül Degerli ise, “Ben de bir polis annesi olarak, polis memuruyum. Devletime emanet ettim onu, önce Allah’a... Çok gururluyum, çok sevinçliyim. Bugün de diyecek hiçbir kelime bulamiyorum. Allah vatana millete zeval vermesin” diye konustu.

Annesinin açiklamalarina karsi konusan kizi yeni polis Elifsu Degerli, “Disiplini seven, disipline asik biriydim her zaman. Polis olmayi ilk önce annemi örnek alarak hedefledim. Daha sonra da bu yolda her zaman ilerledim. Amacima ulastim. Bugün çok sükür mezun olduk. Devletimize, milletimize hayirli polisler olarak en kisa zamanda görev yerlerimize gidecegiz” diye konustu.

Polis annesi Selma Er de, “Çok mutluyum yani tarif edemiyorum. Bir annenin en büyük hayali herhalde” dedi.

Yeni polis memuru Tugba Er Yüksek ise, annesinin açiklamasina cevaben, “Su an çok heyecanliyim. Ailemin burada olmasi bana gurur veriyor. Bugünümde ailemi görmek beni onurlandirdi” seklinde konustu.

Yeni polisin heyecanina ortak olan kiz kardesi Tugçe Er de, “O çok uzun zamandir istiyordu. Hayaliydi diyebilirim. Çok sükür oldu. Çok mutluyuz, çok gururluyuz” dedi.

Kaynak: İHA