2. Kattaki Dairenin Balkonunda Çökme Yasandi Bina Bosaltildi

Güngören’de bulunan 4 katli binanin ikinci katindaki dairenin balkonunda çökme yasandi. Balkonunda çökme nedeniyle bosaltilan bina zabita ekipleri tarafindan mühürlendi.

2. Kattaki Dairenin Balkonunda Çökme Yasandi Bina Bosaltildi


Olay, dün gece Güngören Sanayi Mahallesi Malazgirt Caddesi üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, deprem sonrasinda hasar gören cadde üzerindeki 16 daire ve 5 isyeri bulunan 4 katli binanin ikinci katindaki dairenin balkonunda çökme yasandi. Yasanan olay üzerine vatandaslar panik halinde kendini sokaga atarak durumu ekiplere bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri çevrede önlem alarak tedbir amaçli binadaki bütün vatandaslari tahliye etti. Binada yasayan vatandaslarin bir kismi akrabalarinin yanina giderken, bir kismi ise belediye tarafindan otellere yerlestirildi. Yapilan çalismalarin ve tetkiklerin ardindan bina zabita ekipleri tarafindan mühürlendi. Binanin akibeti ise yapilacak olan çalismalarin ardindan belli olacagi ögrenildi.

Bina sakini Muammer Erdem, yasanan süreci anlatarak “Dün ögleden sonra ikindi vakitlerinde bize zabita ekipleri geldiler ve binanin test edilecegini söylediler. Komple bosaltildi. Herkes otellere yerlestirildi. Sali veya Persembe günü karar çikacak, onun kararini bekliyoruz. Bu karar çerçevesinde evlerimize girecegiz, ya da karara uyacagiz. Binada balkonlarda ufak bir çökmeler oldu” dedi.

Kaynak: İHA