Venezuela Devlet Baskani Maduro'dan 'ABD Ile Iliskileri Normallestirme' Çagrisi

Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro, ABD ile ülkesi arasinda son yillarda artan gerginligi düsürmek istediklerini söyledi.

Bloomberg'e konusan Maduro, hükümetinin ABD Baskani Joe Biden yönetimi ile karsilikli saygi ve uzlasma ile diplomatik ve ticari gerilimleri hafifletmek için müzakere etmeye çalistigini belirtti.

ABD'nin Venezuela'ya yönelik yillardir süren yaptirim politikasini gevsetmesini beklediklerini dile getiren Maduro, "Bir anlasma yapmanin zamani geldi. Venezuela firsatlar ülkesine dönüsecek. ABD'li yatirimcilari geride kalmamaya davet ediyorum, umarim ABD ile Venezuela arasindaki iliskileri normallestirmenin yolunu bulabiliriz." ifadelerini kullandi.

- "Yakinda iyi haberlerin olacagini düsünüyorum"

Maduro, hükümet olarak muhalefet ile yogun müzakereler yürüttüklerini hatirlatarak, ülkede ulusal, bölgesel ve belediye düzeyinde seçimleri içerecek bir "mega seçim" önerisinde bulundu.

Söz konusu seçimlere birçok kurulusun yani sira Avrupa Birligi (AB), Afrika Birligi ve seçim uzmanlarini davet edeceklerini dile getiren Maduro, "Bu mega seçimler için yakinda iyi haberlerin olacagini düsünüyorum." seklinde konustu.

Kaynak: AA