Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Isparta-Burdur Dostluk Yolu Santiyesi'nde Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Lojistik bir süper güç olmak ve memleketin her karis topragini dünyayla baglamak için gece gündüz alin teri döküyoruz'.

Ulastirma Ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, Isparta-Burdur Dostluk Yolu Santiyesi'nde Incelemelerde Bulundu Açiklamasi
Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Türkiye'nin lojistik açidan önemli bir merkez olmasi için gece gündüz alin teri döktüklerini söyledi.

Isparta-Burdur Dostluk Yolu Santiyesi'nde incelemede bulunan Karaismailoglu, iki güzel sehir arasindaki kara yolu mesafesinin çok daha kisalacagini belirtti.

Ülke genelindeki yatirimlardan Isparta ve Burdur'un da hak ettikleri payi aldigini belirten Karaismailoglu AK Parti hükümetleri dönemlerinde ulasim ve haberlesmede Isparta'ya 3 milyar 325 milyon, Burdur'a ise 2 milyar 871 milyon liranin üzerinde yatirim yaptiklarini kaydetti.

Karaismailoglu, AK Parti öncesinde bozuk, tek seritli, tasarruftan uzak yollardan bu günlere gelindigine isaret etti.

Isparta'da bölünmüs yol uzunlugunu 226 kilometreye çikardiklarini vurgulayan Karaismailoglu, 4 kara yolu projesinin devam ettigini bildirdi.

Karaismailoglu, Burdur'da da bölünmüs yol uzunlugunu 265 kilometreye çikardiklarini 6 kara yolu projesinde çalismalarin sürdügünü anlatti.

- "Günübirlik kisir tartismalari birakip, ülkenin kalkinmasina yogunlastik"

Milletin konforunu ve güvenli yolculugunu düsünerek 19 yilda Türkiye'nin yollarini en üst seviyelere getirdiklerini belirten Karaismailoglu, "Isparta-Burdur Dostluk Yolu, iki güzide sehrimiz arasindaki 21 kilometrelik mesafeyi 14 kilometreye indirecek. Projemizde, askeriye trompet tipinde köprülü kavsak ve 236 metre uzunlugunda bir viyadükle yolumuz bölünmüs yol standardinda olacak. Bu yil tamamlayacagimiz yolumuzun hizmete girmesiyle saglanacak zamandan ve akaryakittan tasarruf yillik toplam 25 milyon 704 bin lira olacak." diye konustu.

Hizmete açtiklari bölünmüs yollar ve otoyollarin bölgelerin üretim, istihdam, ticaret, sanat ve kültürel yönden kalkinmalarina ciddi katkilar sagladigini dile getiren Karaismailoglu, Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak günübirlik kisir tartismalari birakip, tüm ilgi, bilgi ve gayretlerini ülkenin kalkinmasina yogunlastirdiklarini ifade etti.

Karaismailoglu, "Lojistik bir süper güç olmak ve memleketin her karis topragini dünyayla baglamak için gece gündüz alin teri döküyoruz. Dostluk yoluyla iki kardes sehrin ekonomik, sosyal ve kültürel baglari daha da perçinlenecek. Sayin Cumhurbaskanimizin liderligindeki, hizmet kervanimiz sizlerin destegi ile yoluna devam ediyor. Dostluk Yolu'muzun açilisinda bulusmak üzere." ifadelerini kullandi.

Bakan Karaismailoglu, daha sonra Burdur'a hareket etti.
Kaynak: AA