Ulastirma Ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, AK Parti Isparta Il Baskanliginda Konustu Açiklamasi

'Ayagimizdan tutup asagi dogru çekmeye çalisiyorlar ama biz bütün engellere ve engellemelere ragmen, milletimize hizmet etmekten, Türkiye'mizi dört basi mamur lider bir ülke yapmaktan geri durmayacagiz'.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, bütün engellere ve engellemelere ragmen, millete hizmet etmekten ve Türkiye'yi dört basi mamur lider bir ülke yapmaktan geri durmayacaklarini söyledi.

Bakani Karaismailoglu, bazi temaslarda bulunmak için geldigi Isparta'da ilk olarak Valiligi ziyaret etti. Valilik seref defterini imzalayan Karaismailoglu, Vali Ömer Seymenoglu ile bir süre görüstü. Buradan Isparta Belediyesine geçen Karaismailoglu, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen'i ziyaret ettikten sonra esnafla bir araya geldi.

AK Parti Isparta Il Baskanliga giden Karaismailoglu, burada yaptigi konusmada, 9. Cumhurbaskani Süleyman Demirel'i rahmetle andi. Demirel'in Bogaz Köprüsü'nü hayata geçiren kisi oldugunu belirten Karaismailoglu, projenin o dönem çok elestiri aldigini ancak bugün 15 Temmuz Sehitler Köprüsü'nden günlük yaklasik 200 bin aracin geçtigini kaydetti.

Ayni zihniyetin degismedigini ve 19 yildir Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde hayata geçirilen, Türkiye'yi gelecege tasiyacak her dev eser ve hizmetlerde bu elestirileri gördüklerini anlatan Karaismailoglu, "Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Istanbul Havalimani, Avrasya Tüneli, Istanbul-Izmir Otoyolu ve bu kirli propagandanin son hedefi de Kanal Istanbul. Yalan yanlis haberlerle kirli algi operasyonlarina basvuruluyor." diye konustu.

Karaismailoglu, AK Parti hükümetlerinin "Türkiye yerinde saysin, proje üretmesin" diyenlerle mücadele ettigini vurguladi.

- "Kanal Istanbul'un ilk köprüsünün temelini 26 Haziran'da atacagiz"

Karaismailoglu, bugüne kadar milletin istediginin oldugunu ve bundan sonra olacagini dile getirerek söyle devam etti:

"Ayagimizdan tutup asagi dogru çekmeye çalisiyorlar ama biz bütün engellere ve engellemelere ragmen, milletimize hizmet etmekten, Türkiye'mizi dört basi mamur lider bir ülke yapmaktan geri durmayacagiz. Ulastirma ve Altyapi Bakanligi olarak ülkemizin dört bir kösesinde, daha güçlü bir gelecege sahip olmak, gençlerimize is sahalari açmak için projelerimizi milletimizin hizmetine sunuyor, yeni projelerimizin ilk adimlarini atiyoruz. Geçen hafta Mus ve Bitlis arasindaki Ahlat-Karahasan-Malazgirt kara yolunun açilisini gerçeklestirdik. Isparta'ya, Mardin-Midyat kara yolunun temelini atip da geldik. Dogu-bati ve kuzey-güney eksenli orta koridor araciligiyla ülkemizin küresel bir lojistik güç olmasina önemli katkilar sunan Kanal Istanbul projemizin baslangici olacak ilk köprünün temelini Cumhurbaskani'mizin katilimiyla 26 Haziran'da atacagiz."

- "Yüksek kapasiteli modern terminaller insa ettik"

Karaismailoglu, AK Parti hükümetleri olarak ülkenin ulasim ve iletisim altyapisina 1 trilyon 96 milyar liranin üzerinde yatirim gerçeklestirdiklerini kaydetti. Türkiye'nin Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hatti Projesi ile dünya demir yolu tasimaciliginda kisa zamanda söz sahibi olduguna isaret eden Karaismailoglu,"Bu hatla ülkemizi Pekin'den Londra'ya uzanan 'orta koridor'un ve Demir Ipek Yolu'nun en stratejik baglanti noktasi haline getirdik." dedi.

Dünya ticaretinin yüzde 80'ini sirtlayan deniz yollarinda da kararli bir sekilde ilerlediklerini bildiren Karaismailoglu, Türk sivil havaciliginda da tarihi basarilara imza attiklarini söyledi. Bakan Karaismailoglu, yatirimlara iliskin su bilgileri paylasti:

"Yüksek kapasiteli modern terminaller insa ettik, atil olanlari sivil havacilik sektörüne kazandirdik. 'Yapamazlar, insaatini dahi tamamlayamazlar' dedikleri Istanbul Havalimani'ni 4 yil gibi kisa sürede Türkiye ekonomisine kazandirdik. 150 havayolu sirketine ve 350'nin üzerinde destinasyona uçus imkani saglayan Istanbul Havalimani ile ülkemizi dünyadaki en önemli hava yolu transfer merkezlerinden biri konumuna getirdik. Bugün karsi çiktiklari Istanbul Havalimani, salgina ragmen Avrupa'da en çok uçus yapilan havalimanlari arasinda lider durumda bulunuyor. Kisaca ulastirma alaninda Türkiye'nin yillardir süren altyapi problemini büyük ölçüde çözdük. Ülkemizi Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadogu ve Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ülkeleri arasinda ulasimin her çesidinde uluslararasi bir koridora dönüstürdük."

Karaismailoglu, ülkenin bütünsel kalkinmasinin bölgesel kalkinma saglanmadan mümkün olmayacagina dikkati çekti.
Kaynak: AA