(Özel) Vatandaslar, Yanginda Mahsur Kalan Kediyi Kurtarmak Için Dumanlarin Arasina Daldi

Sisli’de yedi katli binanin giris katinda yangin çikti. Içeride mahsur kalan kediyi kurtaran vatandaslar büyük sevinç yasadi. Yangin itfaiye ekiplerince kisa sürede söndürüldü.

(Özel) Vatandaslar, Yanginda Mahsur Kalan Kediyi Kurtarmak Için Dumanlarin Arasina Daldi
Olay, dün saat 14.10 siralarinda Sisli Merkez Mahallesi Koca Mansur Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sokak üzerindeki 7 katli binanin giris katindaki daireden dumanlar yükselmeye basladi.

Durumu gören vatandaslar itfaiyeyi arayarak ihbarda bulundu. O dakikalarda olayin yasandigi binadan bulunan vatandaslar kendilerini güçlükle disari atti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri hizlica yangina müdahale etti.

Kediyi yangindan kurtarmak için dumanlarin arasina daldilar

Daireden dumanlar yükselmeye devam ederken, bir kedinin içeride unutuldugu ögrenildi. Mahsur kalan kediyi kurtarmak için biri yabanci uyruklu iki kisi dumanlarin arasina daldi. Bir süre son iki kisi kediyi yanginin çiktigi binadan çikartarak kurtardi. Kediyi kurtaranlar ve mahalledeki diger vatandaslar kedinin kurtulmasi karsisinda büyük sevinç yasadi. Kediyi kurtaranlardan biri olan Ziya Kiliç isimli vatandas, “Kedi içeride kalmisti, son bir kurtarma denemesi yapalim dedik. Oraya girdigimizde kediyi uzun süre aradik. Korkmus bir vaziyette yatagin altina saklanmis halde bulduk. Dumanlarin arasinda onu bulmak zor oldu. Su anda çok mutluyuz” dedi.

“Yangindan köpegiyle birlikte kurtuldu”

Yanginin çiktigi binada yasayan bir baska vatandas ise, “Bu binada yasiyorum. Olay, dumanlarin yukarilara çikmasiyla oldu. Dumanlarin üst katlara çiktigini görünce biz de disari çiktik. Köpegimle birlikteydim, onu alip disari çiktim. Köpegimin adi Maya. Korktuk” diye konustu.

“Bizi komsular çikardi”

Yangina yürüme engelli ablasiyla birlikte yakalanan bir bina sakini, “Bu binada yasiyorum, içerideydim. Ben oturuyordum. Ablam da yatalak. Giris kattaki çocuk geldi ve sofbeninin yandigini söyledi.

Ilk anda çikamadik. Sonra Allah razi olsun, komsular bizi çikardi” seklinde konustu.

Itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrasi binadaki yangin söndürülürken, çikis nedenin giris kattaki dairenin sofbendeki elektrik kontagi oldugu belirlendi.
Kaynak: İHA