(ÖZEL) Turizm Sektöründe Rus Turist Sevinci

Profesyonel Otel yöneticileri Dernegi (POYD) Baskani Ülkay Atmaca, Rusya’nin 22 Haziran’dan itibaren Türkiye’ye tüm uçuslari baslatma kararinin sevindirici oldugunu belirterek, karar sonrasi Rusya’da arama motorlarinda Türkiye’ye yönelik aramalarda ciddi artis oldugunu bildirdi.

(ÖZEL) Turizm Sektöründe Rus Turist Sevinci
Rusya Basbakan Yardimcisi Tatyana Golikova, Türkiye’ye tüm uçuslarin 22 Haziran itibariyla tekrar baslatilmasi karari alindigini açiklamasi, turizm kenti Antalya’da sektör temsilcileri tarafindan sevinçle karsilandi. Ülkay Atmaca, Rusya’dan uçuslarin yeniden baslamasini degerlendirdi.

Ülkay Atmaca, iyi bir kis sezonunun ardindan yeni yila da güzel baslangiç yaptiklarini hatirlatti.

Nisan ayindaki Rusya, Kasim’daki Ingiltere kararinin tüm hesaplari alt üst ettigini dile getiren Atmaca, "Dün itibariyle alinan Rusya karari, geçen hafta alinan Almanya karari bizi rahatlatti. Almanya karantinayi kaldirdi, umarin Ingiltere’de en kisa zamanda seyahat yasagindan vazgeçer. Temmuz ayinda bitecek gibi görünüyor. 22 Haziran’da Rusya’dan uçuslar yeniden basliyor. Rusya bizim için çok önemli bir pazar” diye konustu.



"Türkiye’yi çok aradilar"

2016 yili bir kenara koyuldugunda son 10 yildir en fazla turistin agirlandigi ülkenin Rusya olduguna deginen Atmaca,” Ruslar, ülkemizi ve cografyamizi çok seviyor. Bizim için de onlar önemli. Ruslarin yeniden gelecek olmasi bizim için çok büyük avantaj. Bütün dengeleri degistirecek pozitif anlamda bir gelisme. 22 Haziran’da uçuslarin baslamasinin Rus medyasina yansimalari olumlu oldu. Ülkemize ilgi alakanin yüksek oldugu görüldü.

Türkiye ile ilgili arama motorlarinda yapilan aramalarda yüksek oldu. Bu kararla herkesin yüzü gülecek gibi” diye konustu.



"Temmuz ayinda talepler ortaya çikar"

Orta Dogu’nun hareketlendigini Rusya ve Almanya’nin da gelmesiyle ileriye çok daha umutla bakabileceklerinin altini çizen Ülkay Atmaca,” 2019’dan beri en umutlu oldugumuz dönemdeyiz. Asilanmis turizm personeli, güvenli turizm sertifikasi, kamu ve özel sektörün ele el vermesi önümüzün daha aydinlik olmasini sagliyor. Kültür ve Turizm Bakanimiz Mehmet Nuri Ersoy’un hem de sektör temsilcilerinin öngörüleri 2020’ye oranla yüzde yüzlük bir artis yani 7-8 milyonluk bir artistan bahsediyorduk. Bu rakamlarin çok rahat yakalanabilecegini düsünüyorum. Temmuz ayi gibi rakamlar daha net ortaya çikmaya baslayacaktir. Çünkü talep ortaya çikacak “diye konustu.



"Bugünden itibaren Rus pazarinda ciddi artis olacaktir"

Seyahat kisitlamasinin kaldirilmasinin ardindan Almanya pazarinda ciddi bir hareketlilik yasandigini dile getiren Atmaca, bugünden itibaren de Rusya’da benzer durumun yasanacagini kaydetti.

Atmaca, diger pazarlarda uçus ve seyahat yasaklari kalktiginda, Türk turizmi adina daha aydinlik günler beklediklerini belirtti.

Ülkay Atmaca, alinan önlemler ve güvenli turizm sertifikasi ile geçen yil vaka sorunu yasamadiklarini, bu yil da yasanmayacagini dile getirdi.

"Hayalimizdi"

2019’un Ekim ayindan beri açik olmayan, is yapamayan otellerin oldugunu aktaran Atmaca, “Tesislerin yeniden açilmasi, insanlarin isinin basina dönmesi en büyük hayalimizdi. Buda yavas yavas oluyor” dedi.



"Ciddi katki"

Atmaca, Belek Turizm Merkezi’nde yapilan, Güneydogu Avrupa Isbirligi Süreci Zirvesi ve devam eden Antalya Diplomasi Forumu’na dünyanin farkli ülkelerinden katilimcinin geldigini ilerleyen yillarda katkisini alacaklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA