Memur-Sen Genel Baskani Yalçin, Toplu Sözlesme Sürecini Degerlendirdi Açiklamasi

'Teklifimizi kamu isverenine temmuz ayi içerisinde teslim edecegiz. Agustos'ta süreç baslayacak. Istiyoruz ki açlik ve yoksulluk siniri arasinda memur kalmasin'

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ali Yalçin, toplu sözlesme sürecine iliskin, "Teklifimizi kamu isverenine temmuz ayi içerisinde teslim edecegiz. Agustosta süreç baslayacak. Istiyoruz ki açlik ve yoksulluk siniri arasinda memur kalmasin." dedi.

Yalçin, Mardin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Egitim-Bir-Sen Mardin 2 Nolu Sube'nin 1. Olagan Genel Kurulu’nda yaptigi konusmada, toplu sözlesme hakkinin memur sendikaciligi olarak Memur-Sen sayesinde alindigini belirtti. Memur-Sen'in yetkili olmasiyla Anayasa Referandumuna toplu sözlesme hakkini koyduklarini dile getirdi.

Son toplu sözlesmede bir mutabakata varamadiklarini ve hakeme kaldigini, bu konuda iradelerini ortaya koyduklarini kaydeden Yalçin, "Toplu sözlesmeyi bir toplumsal sözlesmeye dönüstürme konusunda hükümete sorumluluk düsüyor. Onun için sürecimiz basladi. Gerekli görüsmelerimizden sonra teklifimizi kamu isverenine temmuz ayi içerisinde teslim edecegiz. Agustos'ta süreç baslayacak. Istiyoruz ki açlik ve yoksulluk siniri arasinda memur kalmasin. En düsük memur maasinin mutlaka ama mutlaka yükseltilmesi gerekiyor." diye konustu.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ibrahim Özcosar da yeni seçilen yönetime basarilar diledi.

Tek listeyle gidilen seçimde, Egitim-Bir-Sen Mardin 2 Nolu Sube Baskanligi'na Mustafa Öztürk seçildi.

Kaynak: AA