Içisleri Bakani Soylu, Van Ve Mardin'de Iki Araçta Patlayici Ele Geçirildigini Açikladi

Van'da 17 Haziran'da bir araçta C4 ile hazirlanmis patlayici düzenegi bulundu, 4 kisi gözaltina alindi Mardin'in Nusaybin ilçesinde 1,6 kilogram plastik patlayici ele geçirilen araçtaki 3 kisi yakalandi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, 17 Haziran'da Van'da bir araçta C4 ile hazirlanmis patlayici düzenegi, dün Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir araçta da 1,6 kilogram plastik patlayici ele geçirildigini, 7 kisinin gözaltina alindigini bildirdi.

Soylu, bir otelde düzenlenen Polis Bakim ve Yardim Sandigi (POLSAN) 52. Olagan Genel Kurulu'nda yaptigi konusmada, Van ve Mardin'de ele geçirilen patlayicilara iliskin açiklamalarda bulundu.

Zaman zaman kamuoyu ile terörle ve uyusturucuyla mücadelede elde edilen rakamlari paylastiklarini belirten Soylu, bunu sadece Türkiye'nin evlatlarinin basarisini degil, ülkenin nasil bir güvenlik sorumluluguyla karsi karsiya kaldigini anlatmak için yaptiklarini söyledi.

Soylu, bu konuyla ilgili 17-18 Haziran'da gerçeklesen iki olayi örnek verecegini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Ayin 17'sinde Van'da arkadaslarimiz bir araci durduruyorlar ve içerisinden C4 patlayici bir düzenek ile araçtaki 3 kisiyi ele geçiriyorlar. Gidecegi yol, güzergah, olusturacagi maliyet ve hepimize yükleyecegi büyük üzüntü ve moralsizlik elbette ki ülkemizi de etkileyecektir. Ayin 18'inde Mardin Nusaybin'de 1,6 kilogram plastik patlayici, yine 3 kisinin bulundugu bir araçta, yine arkadaslarimizin dikkati ve tedbirleri sayesinde, hem de bir büyüksehrimize yolculuk yapmak üzereyken ele geçiriliyor.

Bulanik suda balik avlamak istiyor olabilirler. Bu cümle çok kullaniliyor. Türkiye'nin etrafi bulanik olabilir ama Türkiye, bulanik su degildir. Türkiye, eski Türkiye de degildir. Birkaç olayla Türkiye'nin dengesini degistirmeye çalismayi düsünenler, Türkiye'ye operasyon yapmaya çalisanlar, sonra bir tarafa geçip avuçlarini ovusturmayi bekleyenler, bilsinler ki hayal kirikligiyla karsi karsiya kalacaklardir."

- Van ve Mardin'deki operasyonlarin detaylari

Içisleri Bakanligindan yapilan açiklamaya göre, Van Emniyet Müdürlügünce, kentte 17 Haziran'da 3 kisinin oldugu araçtaki aramada C4 patlayici bulundu, hoparlöre yerlestirilmis miknatisli bomba düzenegi ile kumanda ele geçirildi.

Operasyonda araçtaki 3 kisi ile bunlardan biriyle irtibatli bulunan ve patlayicidan haberdar oldugu belirlenen bir kisi gözaltina alindi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bombali eylem yapilacagina dair bilgi elde edilmesi üzerine harekete geçen emniyet güçleri, dün saat 23.15'te Midyat yolu üzerinde 3 kisinin bulundugu araci durdurdu.

Araçta yapilan aramada yaklasik 1,6 kilogram plastik patlayici, 2 fünye, 4 adet 9 voltluk pil ile araç altina yerlestirilecek sekilde üzerine cep telefonu monte edilmis düzenekten olusan el yapimi bomba ele geçirildi.

Araçtaki 3 süpheli gözaltina alindi.
Kaynak: AA