Dünya Saglik Çalisanlari Ve Dostluk Için Sochi'den Giresun'a Yüzdüler

Rusya’nin Sochi kenti ile Giresun arasinda düzenlenen 320 kilometrelik açik su yüzme maratonu bugün tamamlandi. Dünyada bir rekor olma özelligi tasiyan maratonda 12 sporcu yaklasik 6 günde Sochi’den Giresun’a ulasti.

Dünya Saglik Çalisanlari Ve Dostluk Için Sochi'den Giresun'a Yüzdüler
Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin is birligiyle düzenlenen 320 kilometrelik Uluslararasi Sochi-Giresun Açik Su Yüzme Maratonu, 12 sporcunun Giresun’a ulasmasiyla tamamlandi. “Dünya saglik çalisanlari ve dostluk için kulaçlar Karadeniz’de atilacak” sloganiyla düzenlenen maratona katilan Türk ve Rus sporculardan olusan yüzme ekibi, 14 Haziran tarihinde Rusya’nin Sochi kentinden baslayarak bugün ögle saatlerinde Giresun’a ulasti.

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu is birligi ile düzenlenen etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanligi ve Disisleri Bakanligi koordinasyonunda Giresun Valiligi, Giresun Belediyesi, Türkiye Yüzme Federasyonu Baskanligi, Istanbul Yildizlar Yüzme Kulübü ve Sahil Güvenlik Komutanligi’nin ortak çalismasiyla gerçeklestirildi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Hasan Bulut, etkinligin düzenlenmesinde katkisi ve emegi olan herkese tesekkür etti.

Giresun Belediye Baskani Aytekin Senlikoglu, böyle bir etkinligin Giresun’da sona ermesinden son derece mutlu oldugunu ifade etti.

Senlikoglu, “320 kilometreden bahsedildi. 12 sporcumuz yaklasik 6 gündür yüzüyorlardi. Ben bu anlamda Giresun’un tercihi bakimindan sayin bakanimiza özellikle bir tesekkür etmek istiyorum. Tabii Giresun Karadeniz’in tek yasanabilir adasinda sahip olmasi nedeniyle de tercihlerde ayricaligi hak etmistir diye düsünüyorum. Böyle bir organizasyon sehrimizde Sochi ile Giresun arasinda yapilmis olmasi bizi ayrica onurlandirdi. Sporun dostluk ve kardeslik oldugunun yaninda ayrica saglik oldugunu ve saglik çalisanlarina adanmis bir organizasyon olmasi nedeniyle de ben katilan sporcu arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.



“Giresun’un findigini yedik, çayini içtik ve parkuru tamamladik”

Yüzme ekibinde yer alan eski Devlet Bakani Kürsat Tüzmen ise 320 kilometrelik parkuru tamamlayarak dünya yüzme tarihinde bir ilk gerçeklestirdiklerini dile getirdi ve su ifadelere yer verdi:

“320 kilometre dünyada bugüne kadar yapilamayan bir ultra maratondu. Bunun Sochi ile Giresun arasinda yapilmasi Giresun’un bize verdigi imkanlar ve ev sahipligiyle oldu. Çok zorlu zamanlarimiz oldu. Daha önce ifade ettigim gibi Karadeniz’in Türk’ün bayragina bakip nasil çirpindigini gördük. Iki metrelik dalgalarla bogusarak buralara geldik. Güzeldi. Yildizlar, ay, günesin dogusu hepsini yasama imkânimiz oldu. Yunuslari beraber yüzerken izleme firsatimiz oldu. Bunlarin hepsi bence unutulmayacak degerler. Kendi kendimizle yüzlestik. Kendi kendimizi test ettik. Sinirlarimizin neler oldugunu görmeye çalistik. Bu Sochi ve Giresun arasindaki 320 kilometrelik parkur, gerek Türk spor tarihinde gerek dünya yüzme tarihinde bir ilk. Dolayisiyla Giresun’un findigini yedik, çayini içtik ve enerjik bir sekilde tamamladik. Yaptigimiz çalismalarin tamami bizim gibi maratoncu olan gece gündüz hepimizin sagligi için özen gösteren tüm dünyadaki saglik çalisanlari için bu maratonu düzenlemistik. Tüm dünya saglik çalisanlarina buradan sevgilerimizi ve saygilarimizi gönderiyoruz. Onlar olmazsa bu bunlari gerçeklestiremezdik.”

Giresun Botanik Park’ta düzenlenen törende daha sonra maratona katilan sporculara plaket takdim edildi.
Kaynak: İHA