Ankara Projesi Ile Üretime Baslayan Kadinlar Kooperatiflesiyor

Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran, ATO olarak yürüttükleri ANKA projesiyle, geçici koruma altindaki Suriyeli kadinlar ile Türk kadinlarinin is hayatina girislerini kolaylastirmayi ve sürdürülebilir gelir elde etmelerini saglamayi hedeflediklerini belirterek, “Bir araya gelerek üretebilmeleri ve bunu sürekli hale getirmek için kooperatiflesmeleri nedeniyle ama bundan önce kendilerine olan inançlari nedeniyle, ANKA projemizde yer alan Suriyeli ve Türk kadinlarini kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Ankara Projesi Ile Üretime Baslayan Kadinlar Kooperatiflesiyor
ATO Baskani Baran, ATO IDEA koordinatörlügünde, ATO, Altindag Belediyesi, Joon, TEDÜ Istasyon ve SGDD (ASAM) ile ortaklasa yürüttükleri ANKA Projesindeki gelisimi degerlendirmek üzere Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci ile bir araya geldi. ATO Duatepe Hizmet Binasi’nda gerçeklesen toplantida açiklamalarda bulunan Baran, kadin girisimcilerin ekonomik hayata katilmalari ve desteklenmeleri açisindan projenin çok önemli oldugunu aktardi.

Baran, 2019 yili Temmuz ayinda baslayan projede 12’si Suriye vatandasi olmak üzere toplam 22 kadinin yer aldigini ve egitim programlarinin ardindan bir kooperatif kurulmasi çalismalarinin devam ettigini aktardi.

Kooperatifin “Beri Kadin Girisim ve Üretim Kooperatifi” adiyla Temmuz ayinda baslayacagi bilgisini veren Baran, “Kadinlarin toplum içindeki yerleri ve ekonomik alandaki faaliyetleri arttikça, ülkemiz daha da gelisecek ve güçlenecek. Siyasi, ticari, ekonomik alanlarda kadinlar ne kadar faaliyet gösterirse o kadar sürdürülebilir kalkinmadan bahsedebiliriz” degerlendirmesinde bulundu.

Birçok paydasin sagladigi imkân ve katkilar sayesinde projede önemli adimlar atildigini belirten Baran, “Anka Projesi bizlere, kadinin isterse çölü ormana çevirecegini göstermis oldu. Çalisma azminin önünde hiçbir engelin duramadigini da bir kere daha anlamis olduk. Bir araya gelerek üretebilmeleri ve bunu sürekli hale getirmek için kooperatiflesmeleri nedeniyle ama bundan önce kendilerine olan inançlari nedeniyle, ANKA projemizde yer alan Suriyeli ve Türk kadinlarini kutluyorum” açiklamasinda bulundu.

Altindag Belediye Baskani Asim Balci ise açiklamasinda, Anka Projesinin örnek gösterilecek güzel bir proje oldugunu vurgulayarak, “Kadinin sosyal ve ekonomik alandaki asil olmasi gereken yeri bizlere hatirlatan takdire sayan bir projenin ortagi olmaktan dolayi çok mutluyuz. Daha genis kitlelere ulasarak, kadinlarin ticari hayatta daha fazla faal olmalari için proje üretimine devam etmemiz sart” ifadelerine yer verdi.

Ayrica toplantiya, ATO Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Halil Ibrahim Yilmaz, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Acar, Altindag Belediye Baskan Yardimcisi Abdurrahman Karabudak, Altindag Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ali Riza Yarar, Altindag Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Sube Müdürü Meltem Köksal, Altindag Belediyesi Proje ve Sanat Koordinatörü Ebru Kipay Basak, FRIT Projesi Atölye Sorumlusu Bedriye Bulmus, FRIT Projesi Dikis Egitmeni Sultan Ermis ve FRIT Projesi Örgü Egitmeni Yapit Bal ve ATO IDEA Genel Müdürü Gaye Yardimci katildi.

Kaynak: İHA