Van'in Iran Sinirindaki Köyde Ögrenciler, Mezuniyet Kutlamasini 'Survivor' Parkurunda Yarisarak Yapti

Osmanli Ortaokulu ögretmenleri ve velilerin çabasiyla olusturulan parkurdaki yarismalarda takimlar arasinda kiyasiya mücadele yasandi Beden Egitimi ve Spor Ögretmeni Emrullah Aktas: 'Çocuklarin mutlulugu için mahalleliler ve ögretmen arkadaslarimla tek yürek olduk. Kimi lastik, kimi tekerlek, kimi de slalom için çubuk getirdi' Ögrencilerden Serap Hocaoglu: 'Ögretmenimiz hayalimizi gerçeklestirdi. Çok eglendik. Velilerimiz bizi alkisladi ve destek verdi' Velilerden Nurgül Kiraner: 'Çocuklarimiz ilk kez bu kadar eglendi. Ögretmenlerimize çok tesekkür ederiz'

MESUT VAROL - Van'in Çaldiran ilçesinde Iran sinirindaki köyde yasayan çocuklar, egitim-ögretim döneminin son gününde ögretmenlerinin imece usulüyle kurdugu "Survivor" parkurunda yarisarak mezuniyetlerini kutladi.

Kente 140 kilometre mesafedeki Osmanli Ortaokulunda görev yapan Beden Egitimi ve Spor Ögretmeni Emrullah Aktas, okuldaki bir etkinlikte ögrencilerden hayallerini yaziya dökmelerini istedi.

Bazi ögrencilerin "Survivor"a katilma hayali kurdugunu fark eden Aktas, mahallede bir parkur olusturmaya karar verdi.

Ögretmen arkadaslari ve mahalle sakinlerinden yardim isteyen Aktas, kisa sürede araba tekerlekleri, el arabalari, ot balyalari, tahta, minder, su bidonlari, kalas ve torba gibi malzemelerle okulun yanindaki arazide kendi "Survivor" parkurlarini olusturdu.

Sosyal sorumluluk faaliyetleri yürüten gönüllü gençlerin de destegiyle ödül olarak 150 kisilik pasta yaptiran Aktas, çocuklar için üzerinde "Çaldiran Survivor" yazili kirmizi ve mavi renkte tisörtler bastirdi.

Serit bandi ve flamalarla etrafi süslenen alanda, veli ve ögretmenlerin de yer aldigi iki takimda yarisan çocuklar, birinci olmak için ellerinden geleni yapti. Zaman zaman düsmelerine, parkurda zorlanmalarina ragmen mücadeleden vazgeçmeyen ögrencilere mahalle sakinleri ve diger çocuklar da alkislarla destek verdi.

Etkinligin sonunda yarismayi kazanan takima madalya verildi, yarismaci ve izleyicilere pasta ikram edildi. Okulun 8. sinif ögrencileri de kep atarak mezuniyetlerini kutladi.

- "Mahalleliler ve ögretmen arkadaslarimla tek yürek olduk"

Osmanli Ortaokulunda iki yildir görev yapan Beden Egitimi ve Spor Ögretmeni Emrullah Aktas, AA muhabirine, sosyal imkanlari kisitli olan çocuklari mutlu etmek için ellerinden gelen çabayi gösterdiklerini söyledi.

Mahalle halkinin destegiyle düzenledikleri yarismanin ilgi gördügünü anlatan Aktas, "Aktiviteler düzenlemek için iklim çok müsait degil. Yilin 8-9 ayi yagisli ve çok soguk geçiyor. Türkiye'nin en soguk yeri. Ben de çocuklarin hayallerini merak ediyordum ve onlardan hayallerini yazmalarini istedim. Çocuklarin Survivor'a ilgi duyduklarini ve bununla ilgili hayalleri oldugunu ögrendim. Bunu gerçeklestirmek için çalismalara basladik. Çocuklarin mutlulugu için mahalleliler ve ögretmen arkadaslarimla tek yürek olduk. Kimi lastik, kimi tekerlek, kimi de slalom için çubuk getirdi."

Yarismaya velilerin ve ögretmenlerin de katildigini belirten Aktas, "Gönüllü olanlari yaristirdik. Gerçek Survivor'i aratmayan görüntüler ortaya çikti. Bütün köy halki katildi ve çok coskulu, eglenceli bir yarisma oldu. Herkesin yüzü güldü, bu da bizi mutlu etti." diye konustu.

Etkinligi izleyen Ilçe Milli Egitim Müdürü Zeki Gülmez de ögretmenlerin hem ögrencilerinin gelecege en iyi sekilde hazirlanmasi hem de mutlu olmalarini saglamak için her türlü fedakarligi yaptigini vurguladi.

Ilçede 18 bin ögrencinin karne alacagini belirten Gülmez, sunlari kaydetti:

"Ögretmenlerimiz ve ögrencilerimiz salgin sürecini kazasiz, belasiz ve çok basarili bir sekilde atlatti. Iran sinirindaki bu okulumuzda da büyük bir cosku ve mutluluk var. Biz de bu mutluluga ortak olduk. Ögretmenlerin fedakarligini burada görmek mümkün. Imkansizliklar içerisinde önemli isler basarmislar. Hem ögretmenlerimi hem de ögrencilerimizi tebrik ediyorum."

- "Çocuklarimiz ilk kez bu kadar eglendi"

Gönüllülerden Neslihan Erdogan ise ögrencileri mutlu etmek için 150 kisilik pasta hazirladiklarini belirterek, çocuklarin hayallerini paylasmanin essiz bir duygu oldugunu dile getirdi.

Ögrencilerden Serap Hocaoglu da yarismayi televizyondan izlediklerini söyleyerek, "En büyük hayalimiz bu yarismaya katilmakti. Ögretmenimiz hayalimizi gerçeklestirdi. Çok eglendik. Velilerimiz bizi alkisladi ve destek verdi. Düstük ama pes etmedik. Sonuna kadar mücadele ettik." diye konustu.

Havvanur Öztürk de kiyasiya bir mücadele sergilediklerini ifade ederek, "Yarismada anne ve babalarimiz bizi destekledi. Kazanmak için her seyi yaptik. Büyük bir cosku vardi. Çok mutlu olduk." dedi.

Ögrencilerin heyecanina ortak olan veli Nurgül Kiraner de heyecanli anlar yasadiklarini dile getirerek, "Herkes çok mutlu oldu. Çocuklarimiz ilk kez bu kadar eglendi. Ögretmenlerimize çok tesekkür ederiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA