Vali Canalp Edirne'nin Nüfusuna Oranla Asilamada Türkiye'de Birinci Kent Oldugunu Belirtti Açiklamasi

'Canlari kurtarmakla asilamayi artirmak arasinda dogrusal bir oranti var. Ne kadar asilama yaparsak o kadar çok insanimizi kurtarmis olacagiz'

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne'nin nüfusuna oranla en çok doz Kovid-19 asisinin yapildigi il oldugunu belirtti.

Canalp, Uzunköprü ilçesi programi kapsaminda gazetecilere yaptigi açiklamada, Edirne'de Kovid-19'la mücadele kapsaminda asilamanin yogun sekilde devam ettigini söyledi.

Ülke genelinde asilama sayilarinin artigina isaret eden Canalp, Edirne'de de asilamada yüksek oran yakalanmasi amaciyla çesitli çalismalar yürüttüklerine dikkati çekti.

Asilama basladigindan beri hem köylere asi ekipleri gönderdiklerini hem kentte çagri merkezi kurduklarini anlatan Canalp, merkezin vatandaslara randevu aldigini, randevularini kaçiranlara yardimci oldugunu ve gerekirse bilgilendirmelerde bulundugunu ifade etti.

Bu çalismalarin çok faydasini gördüklerinin altini çizen Canalp, Edirne'nin asilamada nüfus ve doz orani kiyasla birinci il oldugunu kaydetti. Vali Canalp, "100 bin kisiye düsen asilama oranlarina baktigimizda, Edirne yine Türkiye'de 100 bin kisiye düsen asilama oranlarinda en yüksek olan ildir. Ama bu bizim için bir yaris degil. Önemli ve kiymetli olan nokta mümkün mertebe çok daha fazla insanin asilaniyor olmasidir." ifadelerini kullandi.

Vali Canalp, asilama oranin artmasiyla salginin seyrinin de degistigine isaret etti.

- Vali Canalp Edirnelilere tesekkür etti

Yogun bakima giren ve entübe olan hasta sayisinin düstügüne dikkati çeken Vali Canalp, söyle konustu:

"Ve en önemlisi kaybettigimiz insan sayisi düsüyor, kurtardigimiz insan sayisi artiyor. Canlari kurtarmakla asilamayi artirmak arasinda dogrusal bir oranti var. Ne kadar asilama yaparsak o kadar çok insanimizi kurtarmis olacagiz. Edirnelilere tesekkür ediyorum. Türkiye'de bu sekilde bir birincilik çiktiysa bunun en önemli sebebi Edirnelilerdir. Edirnelilerin bilinç düzeyidir. Edirneliler çok bilinçli insanlar oldugu için çok yüksek bir hassasiyet gösterdikleri için Edirneliler, Edirne'yi Türkiye'nin sampiyonu yaptilar."

Bu arada basin mensuplarindan Hüseyin Topçu'nun annesiyle yerli asi çalismalarinda gönüllü olmak istedigini ifade etmesi üzerine Canalp'in talimatiyla, bu kisilerin bilgileri alindi.

Kaynak: AA