TÜGVA Yozgat Il Temsilciligine Ömer Yagmur Yeniden Seçildi

Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Yozgat Il Temsilciligine Ömer Yagmur yeniden seçildi.

AK Parti Yozgat Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Baskani Bekir Bozdag, Büyük Sinema Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki genel kurulda yaptigi konusmada, toplantinin hayirli olmasi dileginde bulundu.

AK Parti'nin her zaman gençlere önem verdigini ifade eden Bozdag, "Gençlik bizim her seyimiz. Sadece bugün degil yarinimiz ve yarinlarimizdir. Gençleri iyi olanin gelecekleri daha iyi olur. Devlet daha güçlü olur, millet daha müreffeh olur." dedi.

Bozdag, bir millet kendi evlatlarini kendinden daha iyi yetistirir onlari gelecege hazirlarsa o milleti, baska hiçbir milletin alt etmesi ve geçmesinin mümkün olmayacagini anlatarak, "Onun için tüm milletler gençlerine büyük önem veriyor. Türkiye'de AK Parti iktidarlarinin birinci önceligi, gençlerimizin daha iyi yetistirmeleri daha donanimli olmalarini saglamaktir." diye konustu.

Türkiye'de gençlerle ilgili en büyük reformlardan birisinin üniversiteler oldugunu vurgulayan Bozdag, her ile üniversite kuruldugunu, 2002'de 72 olan üniversite sayisinin 208'e çiktigini belirtti.

Bozdag, bütün milletlerin, devletlerin ve bütün siyasilerin hedefinin gençler oldugunu dile getirerek, konusmasini söyle sürdürdü:

"Herkes Z kusagini konusuyor. Neden? En kolay etkilenecek kusagin Z Kusagi oldugunu düsünüyor, 'onlarin tecrübesi az, dolayisiyla dünü bilmezler, biz onlari daha çabuk kendi tarafimiza çekebiliriz.' Bakiyorsunuz siyasi partiler öyle düsünüyor, herkes oraya hücum ediyor. Uluslararasi alanlarda da böyle düsünenler çok. Herkes gençlerimiz üzerine hesap yapiyor ama bir seyi bunlarin bilmesi lazim. Türk gençleri hesapla veya baska baska cetvellerle, sununla bununla taksimat yapilacak, üzerine oyunlar kurulacak, planlar yapilacak gençlik degildir. Neden? Çünkü 21 yasinda peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olmus bir kumandanin ve ordunun torunlaridir. Dünyanin tuzaklarini bu milletin evlatlari 21 yasinda bozmuslardir, bundan sonra da bozacaklardir. O yüzden ben gençlik üzerinde hesap yapanlara söylüyorum. Hesabinizi nasil yaparsaniz yapin, bu milletin evlatlarini kendi hesaplariniz dogrultusunda, bu milletin aleyhine kullanmayi basaramayacaksiniz. Bu milletin evlatlarini bin yillik yürüdügü yoldan ayiramayacaksiniz."

Yozgat Belediye Baskani Celal Köse de her zaman gençlerin yaninda olduklarini belirterek, genel kurulun hayirli olmasi dileginde bulundu.

Yapilan seçimde, mevcut il temsilcisi Ömer Yagmur güven tazeledi.

Toplantiya, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag, AK Parti Yozgat Il Baskani Yusuf Baser, TÜGVA Genel Baskan Yardimcisi Emrah Özgül ve davetliler katildi.

Kaynak: AA