Ticket Restaurant Edenred, Webinar Serisiyle Vergi Okuryazarliginin Önemine Dikkati Çekiyor

Ticket Restaurant Edenred, sirketlerin gelir, gider ve nakit yönetimlerini daha dogru planlayabilmeleri ve vergi risk farkindaligi olusturmak için baslattigi webinar serisine devam ediyor.

Firmadan yapilan açiklamaya göre, webinar serisinde vergi affi konusundaki son gelismeler, vergi risk yönetiminde dikkat edilmesi gerekenler ve vergi planlama yöntemleri katilimcilarla paylasilirken, vergi okuryazarliginin önemi vurgulandi.

Katilimcilar, vergi risk yönetimi ve vergi planlamasi konularinda bilgi sahibi olurken kapsamli borç yapilandirmasi, matrah artirimi ve vergi aflarini beraberinde getiren 7326 sayili Kanunun (Yeni Vergi Affi Kanunu) getirilerini ögrenme sansi yakaladi. Webinar'da dogru bir vergi planlamasi ile olasi vergi risklerini yönetmenin ve bu nedenle ortaya çikabilecek maliyetleri en aza indirmenin mümkün oldugunu belirten Vergi Uzmani Ozan Bingöl, vergi planlamasi yöntemlerinden biri olan yemek bedeli istisnasindan, alternatif bir yöntem olan yemek karti sistemine geçilerek yararlanilabilecegini aktardi.

Vergi planlamasinin yapay sirket bölünmeleri veya hisse payi degisimleri ile ortaga stopajsiz kar payi aktarimi, özel vergi avantajlarinin uygulanmasi, idari yargi yolunun daha etkin kullanilmasi, yüksek miktarda kullanilan kredilerin faizlerinin zarar bittikten sonraki yillar için maliyetten ayristirilip direkt gider yazilmasi, kres destegi seçenegi, ulasim ödemesi istisnasi gibi pek çok yolu oldugunu örneklerle açiklayan Bingöl, vergi planlamasinin en etkili yöntemlerinden birinin de yemek bedeli istisnasi oldugunu vurguladi. Yemek karti sisteminin faydalarina deginen Bingöl, “Çalisanlarina yemek haklarini yemek karti araciligiyla veren sirketler, gelir vergisi, damga vergisi ve sosyal güvenlik primi istisnalari dikkate alindiginda ciddi bir vergi avantaji elde ediyor. Yemek karti sisteminin sundugu avantajlardan faydalanan sirketler hem kendi bütçelerine hem de devlet bütçesine ciddi oranda katki sagliyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA