'Sevgili Tuzak Kurdu, Iki Kisi Gasp Etti' Iddiasi

Adana’da bir kisi sevgilisi oldugu öne sürülen kadinin kendisine tuzak kurarak eve çagirdigini, biri akrabasi iki erkegin de elini kolunu baglayip darp ettikten sonra 14 yarim, bir çeyrek altini alip 500 bin liralik senet imzalattigini öne sürüp sikayetçi oldu. Gözaltina alinan kadin adli kontrol sartiyla, iki zanli ise ev hapsi tedbiriyle tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

'Sevgili Tuzak Kurdu, Iki Kisi Gasp Etti' Iddiasi
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Sariçam ilçesine bagli Gültepe Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, 15 Haziran günü Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Gasp Büro Amirligine gelen A.T., 5 Haziran aksami gönül iliskisi yasadigi G.Y.’nin (26) cep telefonuyla arayip, “Paraya ihtiyacim var” diyerek evine çagirdigini, bunun üzerine G.Y.’nin yanina gittigini, çay içtigi sirada evin kapisinin çalindigini belirterek, "G.Y. kapidakinin yegeni Ugurcan U. (24) ile arkadasi Emre T. (26) oldugunu görünce, bana saklanmami söyledi.

Ben de diger odaya giderken, salona gelen Ugurcan U. masadaki iki çay bardagini görünce süphelenip evde biri olup olmadigini sordu. G.Y. evde kimsenin olmadigini söylese de Ugurcan U., diger odaya girdiginde beni gördü. Ugurcan U., ‘sen burada ne yapiyorsun bu namus meselesi’ diyerek beni darp etmeye basladi.

Biçakla tehdit ederek arkadasi Emre T.’nin evine götürdü. Burada sandalyeye bagladi. Beni darp etmeye devam eden Ugurcan U., ‘Bu is namus meselesi. Bize para vereceksin. Yoksa seni yasatmayiz’ dedi.

Basta paramin olmadigini söyledim ama sonra darp etmeye devam edilince esimi arayip, ’otomobil aldim, evde para edecek ne varsa gönderecegim taksiciye ver’ dedim. Bunun üzerine esim, evdeki 14 yarim ve 1 çeyrek altini taksiciyle birlikte Emre T.’nin evine gönderdi. Altinlarin yeterli olmayacagini söyleyen Ugurcan U., beni darp edip 500 bin TL’lik senet imzalatti. Senedi imzalayinca beni biraktilar. 15 Haziran günü senedin icraya verildigini ögrenince sikayetçi olmaya karar verdim. Ben G.Y. ile sevgiliyim G.Y. beni eve çagirip tuzak kurdu. Bu 3 zanlidan da sikayetçiyim” diye ifade verdi.

Sikayet üzerine Gasp Büro Amirligi ekipleri, süphelileri, adreslerine yapilan es zamanli baskinlarla gözaltina aldi. Süphelilerin evlerinde arama yapan polis, altinlari bulamadi.

Emniyete götürülen G.Y., ifadesinde, “Benim olayla bir alakam yok. A.T. bir akrabamla görüsüyordu. Bir seye ihtiyacim olursa benimle de ilgileniyordu. Olay günü yegenim ve arkadasina A.T.’yi birakmalarini söyledim, beni dinlemediler” dedi.

Süphelilerden Ugurcan U.’nun ise “A.T. kripto paraya yatirim yapmak için benden 200 bin TL borç aldi. Bunu 500 bin lira yapinca parami istedim ancak vermedi. Ben de parami almak için senet imzalattim” dedigi ögrenildi. Zanlilar sorgularinin ardindan adliyeye sevk edildi. Bu sirada G.Y.’nin agladigi görüldü.

Zanlilardan Ugurcan U. ve Emre T. ev hapsi tedbiriyle, G.Y. ise adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA