Rapçiler 'Yunus Emre Ve Türkçe Yili'na Özel Rap Parçasi Hazirladi

UNESCO'nun Yunus Emre'nin vefatinin 700. yil dönümü dolayisiyla "Yunus Emre ve Türkçe Yili" olarak ilan etmesinin ardindan rapçiler de bir araya geldi.

Bu yil Türk dili ve kültürünün en önemli sahsiyetlerinden Yunus Emre'nin vefatinin 700. yil dönümü olmasi münasebetiyle UNESCO tarafindan anma ve kutlama yil dönümleri arasina alindi. 30 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete'de yayimlanan Genelge ile 2021 yili Cumhurbaskanligi tarafindan da "Yunus Emre ve Türkçe Yili" olarak ilan edilmisti.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) açiklamasinda, Yener Çevik, Sayedar (Erman Demircioglu), Sansar Salvo (Ekincan Arslan), Odry G (Erdogan Güler) ve Nasihat'in (Yasin Ulu) bir araya gelerek, Türkçe siirin öncüsü Yunus Emre için "Selam Olsun" isimli rap parçasini dinleyicilerin begenisine sundugu belirtildi.

UNESCO ve Yunus Emre Enstitüsü tarafindan gerçeklestirilen etkinlikler çerçevesinde hazirlanan Yunus Emre'nin sözlerinin ve bakis açisinin anlatildigi rap parçasinin yani sira rapçiler klip çekimi için de kamera karsisina geçti.

Açiklamada görüslerine yer verilen YEE Prof. Dr. Seref Ates, Yunus Emre'nin felsefesinin gençlerle bulusmasi adina Türkiye'nin önemli rap sanatçilari tarafindan bu felsefenin müzige dökülmesinin memnuniyet verici oldugunu kaydetti.

Yunus Emre'nin sözlerini dünyanin farkli noktalarindaki insanlarla birlikte özellikle genç kusaklarla bulusturmak istediklerini aktaran Ates, "Biz Yunus Emre Yili vasitasiyla tiyatrosuyla, müzigiyle, sözleriyle bu yili anlamlandiriyoruz. 'Yaratilmisi yaratandan ötürü severim' felsefesini birbirinden farkli eserler araciligiyla bütün dünyaya tasiyacagiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA