Pandemi Sürecinde Her Türlü Zorluga Meydan Okudular

DÜZCE – Çilimli Ibrahim Hosver Ilkokulu ögretmenlerinden Eyüp Polat, pandemi sürecinde her türlü zorluga meydan okuyarak okulda bulunan ögrencilerinin 100’er kitap okumasini sagladi. Hedefe ulasan ögrencilerle pasta kesimi yapildi.

Pandemi Sürecinde Her Türlü Zorluga Meydan Okudular
Korona virüs salgini sebebi ile uzun bir süre okula gidemeyen ögrenciler için Çilimli Ibrahim Hosver Ilkokulu ögretmenlerinden Eyüp Polat, pandemi sürecinde her türlü zorluga meydan okuyarak farkli bir aktiviteye imza atti. Düzce Il Halk Kütüphanesi’nin toplumsal gelismeye katkida bulunan siradisi ögretmenlere verdigi destek karsilik bularak, ögretmen Eyüp Polat ile birlikte ögrencilerin yüzlerce kitap okumasini sagladi. Zengin bir sinif kütüphanesi kuran ögretmen Polat, pandemi sartlarina ragmen sinif içerisinde yüzlerce kitabin sirkülasyonunu saglayarak ögrencilerin kitap okuma aliskanligini pekinlestirdi. Ögretmen Eyüp Polat, “Uzaktan egitimle okuma-yazma ögrenen ilk nesil olduk. Süreç çetin ve bir o kadar da zorlu geçti. Orta ve dar gelirli aileler süreçte yara aldi. Öncelikli amacimiz hiçbir ögrencinin kitaplardan geri kalmamasi oldu. Çilimli Ibrahim Hosver Ilkokulu olarak kayiplari en aza indirmenin hakli gururunu yasiyoruz. Her yil için 100 nitelikli kitap okutmayi planliyoruz. Hedefe ulasan ögrencilerle restorasyonu yeni tamamlanan Çilimli Ilçe Halk Kütüphanesi’nde büyük bir kutlama tertip ettik. Kutlama esnasinda ögrencilerin el yordamiyla hazirladigi tisörtlerdeki 100 rakami dikkatlerden kaçmadi. Yine uzaktan egitimle enstürman çalmayi ögrenen minikler pastalarini afiyetle yerken eglencelerine kendilerinin çalip söyledigi sarkilar eslik etti.” Ifadelerinide kullandi.

Yil içerisinde yapilan etkinliklerle ögrencileri yakindan tanima firsati bulan Düzce Il Halk Kütüphanesi Müdürü Hilay Ay, ögrencilerin özel okul kalitesinde hizmet aldigini belirtirken kütüphane kültürünün çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini hep beraber gözlemlediklerini belirtti.

Kaynak: İHA