'Karadeniz'e Pedal Çevirelim' Projesi Sakarya'nin Bisiklet Dostu Kimligine Deger Katacak

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, belediyenin baslattigi "Karadeniz'e Pedal Çevirelim" projesi kapsaminda yürütülen Uygulamali Girisimcilik ve Mentörlük Egitiminin sertifika törenine katildi.

'Karadeniz'e Pedal Çevirelim' Projesi Sakarya'nin Bisiklet Dostu Kimligine Deger Katacak
Törende konusan Baskan Yüce, Avrupa Birliginden destek almaya hak kazanan 893 bin 391 avro bütçeli projede önemli bir asama kaydedildigini belirterek, çalismanin sehrin spor ve bisiklet dostu kimligine deger katacagini kaydetti.

Çalisma bittiginde dünyaca ünlü bisiklet sporcularinin yolculuga Sakarya'dan baslayip yine burada bitirecegini aktaran Yüce, söyle devam etti:

"Sakarya'nin adini bisiklet dostu sehir olarak dünyaya duyuracagiz. Amacimiz Sakarya olarak, dünyanin en önemli sporlarindan olan, belki de en çok sporcuya ve sporsevere sahip olan bisiklet sporundaki payimizi artirmak.

Is adamlarimizla esnafimizla, isletmelerimizle ve girisimcilerimizle bir araya gelip bu sporcularin gündelik ihtiyaçlarini karsilayacaklari mekanlar olusturalim. Is yerleri kuralim, mola yerleri, dinlenme ve barinma merkezleri kuralim hatta bu merkezleri uluslararasi standartlarda hazirlayarak 'Pedal Dostu Isletme' unvanini alalim. Böylece bu unvani gören sporcular gönül rahatligiyla sehrimizi ve isletmelerimizi tercih etsinler."

Yüce, kurulacak tesislerin uluslararasi alanda pazarlanarak turizme kazandirilmasi için girisimcilere egitimler verildigine degindi.

Toplam bütçesi 893 bin 491 avro olan projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Yüce, "Proje ortagimiz SUBÜ ile Ukrayna, Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan'dan temsilcilerle bir araya gelerek bisiklet rotalarini, güzergahlari olusturduk. Bu rotalarin dijital platformlardaki etiketlendirmelerini yaptik. Sonra sizlerle bir araya geldik ve egitimlerimize basladik. Malumunuz bu egitimlerin çok çesitli amaçlari var. Öncelikle belirledigimiz rotalarinin uluslararasi mecralarda turizm amaçli pazarlanmasi. Isletmelerimize ve girisimcilerimize bisiklet temali egitimler vererek, 'Pedal Dostu Isletme' unvani almalarinin saglanmasi. Kadin girisimcilere hediyelik esya üretimi konusunda destek verilmesi ve egitim çalismalarinin tamamlanmasi. Egitimler sonucunda projenin uygulama ayagina geçecegiz ve insallah sehrimizde siz 'Pedal Dostu Isletmelerimiz' ve girisimcilerimizle birlikte bir bisiklet festivali düzenleyecegiz. Çok sükür bugün sizlerle birlikte 100 girisimci adayimiz ve 75 isletmemizle basladigimiz bu egitim programimizi tamamladik. Simdi 10 girisimcimize ve 5 isletmemize ileri mentorluk destegi verecegiz." ifadelerini kullandi.

Katilimcilara tavsiyelerde bulunan Yüce, egitimi bitiren 100 girisimci ve 75 isletmeciye sertifikalarini takdim etti.

Kaynak: AA