Izmir'de Sahil Güvenlik'ten Kaçak Göçmen Operasyonlari

Izmir’in Dikili, Foça ve Çesme ilçelerinde, Yunanistan unsurlarinca Türk karasularina geri itilen 55 kaçak göçmen ve yasa disi yollarla yurt disina kaçmaya çalisan 15 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerince yakalandi.

Izmir'de Sahil Güvenlik'ten Kaçak Göçmen Operasyonlari
Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri, 16 Haziran saat 06.15 siralarinda Çesme ilçesi açiklarinda fiber karinali lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmenin yasa disi yollarla yurt disina kaçmaya çalistigi bilgisi üzerine çalisma baslatti. Lastik bot içerisindeki 15 kaçak göçmen, ihbar üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik botu tarafindan yakalandi. Ekipler 17 Haziran saat 03.15 siralarinda Çesme ilçesi açiklarinda da lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmenin oldugu bilgisini aldi. Ihbar üzerine bölgeye ulasan ekipler, Yunanistan unsurlarinca Türk karasularina geri itilen 2 kaçak göçmeni kurtardi.

Sahil Güvenlik Komutanligi ekipleri, bugün saat 03.45 siralarinda da Dikili ilçesi Bademli açiklarinda ve saat 06.40 siralarinda Foça ilçesi Aslan Burnu açiklarinda lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen oldugu bilgisini aldi. Ihbar üzerine bölgeye ulasan ekipler Yunanistan unsurlarinca Türk karasularina geri itilen Bademli’de 31, Aslan Burnu açiklarinda 22 kaçman göçmeni kurtardi.

Karaya çikartilan kaçak göçmenler, saglik kontrolleri ve islemlerinin ardindan, Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edildi.
Kaynak: İHA