Is Sagligi Ve Güvenligi Genel Müdürü Uzunkaya, Is Kazalarinda Yüzde 41,3'Lük Iyilesme Yasandigi Bildirdi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi Is Sagligi ve Güvenligi Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, 2012 yilinda yürürlüge giren 6331 sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunuyla is kazalarinda yüzde 41,3'lük iyilesme yasandigini ifade etti.

İçel Ticaret ve Sanayi Odasi'ndan (MTSO) yapilan yazili açiklamaya göre, İçel Ilinde Is Sagligi ve Güvenligi Destek ve Rehberlik Sisteminin Gelistirilmesi Projesi'nin açilis toplantisi çevrimiçi yapildi.

Is Sagligi ve Güvenligi Genel Müdürü Uzunkaya, toplantidaki konusmasinda, is sagligi ve güvenligi (ISG) tedbirlerinin alinmamasi nedeniyle her yil 2 milyondan fazla insanin hayatini kaybettigini belirtti.

Uzunkaya, 2012'de çikarilan kanun (6331 sayili Is Sagligi ve Güvenligi Kanunu) sonrasi is kazalarinda yüzde 41,3'lük iyilesme yasandigini bildirerek, "Biliyoruz ki, ISG sadece kanun ya da mevzuat çikmasiyla çözülecek konu degil. Taraflarin sahiplenmesi de gerekli. Biz ISG konusundaki pandemik süreci her yil yasiyoruz. Basariya ulasmak için ülke genelindeki 84 milyon insanin bu alandan sonuç alinabilecegine yönelik ayni heyecani duymasi lazim." degerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Birligi (AB) Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi Tsvetana Stoycheva da AB'nin, ISG'yi öncelik konular arasina dahil ederek, geçen yil 20 milyon avro üzerinde finansal destek ve önemli teknik destek sagladigini ifade etti.

Stoycheva, İçel'de hayata geçirilen projenin partneri olmaktan mutluluk duyduklarini belirterek, proje sayesinde is yerlerinin daha güvenli hale gelecegini aktardi.

MTSO Yönetim Kurulu Baskani Ayhan Kiziltan da ISG'nin, kaliteli ekonominin önemli bir parçasi oldugunu, konunun hem insan hayati hem verimli ve güvenli çalisma hem de isletmelerin üretim güvenligi açisindan önemli oldugunu kaydetti.

Kaynak: AA