Günlerdir Haber Alinamayan Bahtiyar Akçay Bir Fabrikanin Kuyusunda Ölü Bulundu

Mayis ayinda kendisinden haber alinamamasinin ardindan ailesinin kayip basvurusu yaptigi Bahtiyar Akçay bir fabrikanin kuyusunda öldürülmüs halde bulundu. Cesedin bulundugu fabrikada Akçay’in yakin arkadasinin çalistigi ögrenildi. Polis, Akçay’in arkadasiyla birlikte 4 kisiyi gözaltina aldi. Süpheliler islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Günlerdir Haber Alinamayan Bahtiyar Akçay Bir Fabrikanin Kuyusunda Ölü Bulundu
Giresun’da yasayan Bahtiyar Akçay (51), 25 Mayis tarihinde Istanbul’a geldi. Giresun’daki ailesi, Akçay ile telefonda son olarak 28 Mayis’ta görüstü. O tarihten itibaren Akçay’dan haber alinamadi. Bunun üzerine Akçay’in ailesi polise giderek kayip basvurusunda bulundu. Gayrettepe Asayis Sube Müdürlügü Kayip Sahislar Büro Amirligi ekipleri, Akçay’in kaybolmasi olayi üzerine hareket geçti.

Cesedi arkadasinin çalistigi fabrikada bulundu

Olayla ilgili çalismalarini sürdüren Kayip Sahislar Büro Amirligi ekipleri, teknik takip sonucu Akçay’in son olarak 28 Mayis günü Yenibosna’da bulunan bir fabrikaya girdigini tespit etti. Akçay’in son olarak burada görüldügü belirlenince çalismalar fabrikada yogunlastirildi. Akçay’in yakin arkadaslarindan Nadir Ü. nün de bu fabrikada çalistigi ögrenildi. Burada inceleme yapan ekipler, fabrikanin müstemilatinda üzerine beton dökülmüs bir kuyu oldugunu fark etti. Kuyunun betonunun yakin zamanda döküldügünden süphelenen ekipler, kuyuyu açinca Bahtiyar Akçay’in cesedinin orada oldugunu gördü. Ceset üzerinde yapilan incelemede Akçay’in vücudunda iki adet kursun yarasi oldugu görüldü.

Polisin incelemesiyle, Akçay’in yakin arkadasi Nadir Ü.’nün fabrikadaki ofisinde de cinayet delilleri ve iki adet silah bulundu. Nadir Ü. ile birlikte toplam 4 süpheli sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayis Sube Müdürlügüne götürüldü.

Emniyette ifadeleri alinan süpheliler islemlerinin tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edildi.

14 sene önceki dosya yeniden açildi

Bahtiyar Akçay’in cesedinin fabrikanin kuyusunda bulunulmasinin ardindan, 2007 yilinda kayip basvurusunda bulunulan ve ayni fabrikaya girdikten sonra çikmadigi belirlenen Adnan Bulut dosyasi yeniden açildi. Ekiplerin fabrikadaki aramalari sürüyor.
Kaynak: İHA