Edirne'nin En Büyük Spor Kompleksi Açildi

TEV-Orhan Çetin Yari Olimpik Kapali Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Uzunköprü Kaymakami ve Edirne Vali Yardimcisi Hakan Yavuz Erdogan, Edirne milletvekilleri, siyasi parti baskanlari, STK ve vatandaslarin katilimi ile açildi.

Edirne'nin En Büyük Spor Kompleksi Açildi
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde toplam 4143, 92 m2’lik alanda kurulu ve 6.5 Milyon TL’ye yapilan Edirne’nin en büyük spor kompleksi olan EV-Orhan Çetin Yari Olimpik Kapali Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, Edirne Valisi Ekrem Canalp, Uzunköprü Kaymakami ve Edirne Vali Yardimcisi Hakan Yavuz Erdogan, Edirne milletvekilleri, siyasi parti baskanlari, STK ve vatandaslarin katilimi ile açildi.

Açilista konusma yapan Edirne valisi Ekrem Canalp, “2 çesit spor var bir tanesi örgün spor ikincisi de yaygin spor örgün spor dedigimiz alan profesyonel spor aslinda bugün burada açmis oldugumuz yüzme havuzu da bunun bir parçasidir. Peki, su anda örgün spor profesyonel spor ile ilgili olarak Edirne’de neler yapiyoruz. Bugün burada çok harikulade yüzme havuzunu olimpik standartlar da bir yüzme havuzunu beraberce açilisini yapiyoruz. Çünkü sporu sadece il merkezinde degil ilçe merkezinde ki çocuklara sunmak degil amacimiz en ücra köyümüzde ki çocugumuzun da ilçe merkezdeki, il merkezindeki evladimiz kadar yüzme bilmeye ve bu yüzme havuzunu kullanmaya hakki vardir. Biz de kaymakamlarimiz ile beraber çok güzel bir proje yaptik ve bu proje çerçevesinde okul servis araçlariyla çocuklarimizi yüzme havuzuna getirmek suretiyle onlara yüzme ögrettik” açiklamalarinda bulundu.

Uzunköprü Kaymakami ve Edirne Vali Yardimcisi Hakan Yavuz Erdogan ise, “Burasi gerçekten önemliydi öncelikle biz valimiz ile bir istisare de bulunduk. Kendisi burayi ayaga kaldirmamiz gerekir diye bize destek oldu. O güçle beraber spor totodan ek destek sagladilar. Hayirsever Orhan Çetin amcamizdan destek istedik. Daha sonra valimiz kendisi özel olarak destek sagladi ve kaymakamligimizin bütçesi ile beraber ihaleye çiktik. 3 milyon 250 bin KDV olarak ihaleye çiktik. Içinde birçok sey yoktu ve eksikti. Gençlik ve spor bakanimiz Mehmet Kasapoglu ile bir görüsmemiz oldu orada da spor totodan çevre düzenlemesi için 1 milyon TL’lik protokol imzali destek sagladik ve havuz olmaktan çikip spor kompleksi haline getirdik” ifadelerini kullandi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp’in konusmasindan sonra Uzunköprü TEV Orhan Çetin Yari Olimpik Yüzme Havuzu’nun açilisi yapildi. Spor kompleksini gezen Vali ve beraberindeki heyet, daha sonra burada gerçeklestirilen kisa yüzme yarisini izledi.

Kompleksin içerisinde yari olimpik yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, fitness salonu, 2 kafeterya, VIP salonu, sauna, buhar odasi, aletli jimnastik salonu, doktor odasi, acil müdahale odasi, kadin ve erkek sporcu soyunma odalari ve 238 kisilik seyirci tribünü bulunuyor.
Kaynak: İHA