Çinar, Tarimsal Üretim Sahasindaki Faaliyetleri Inceledi

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, beraberinde Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Fevzi Çiçek, Malatya Pancar Ekiciler Kooperatifi Müdürü Abdullah Ertan, Yesilyurt Belediye Baskan Yardimcilari ve Yesilyurt Belediyesi Birim Müdürleriyle birlikte Cumhuriyet Örnekköy’deki Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahasinda devam eden arpa hasadini yerinde inceledi.

Çinar, Tarimsal Üretim Sahasindaki Faaliyetleri Inceledi
Yesilyurt’u tarimsal yatirimlarda marka ve örnek bir hüviyete kavusturmak için ciddi yatirimlarda bulunduklarini söyleyen Malatya’nin Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, “ Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahamizda sonbahar ayinda ekimini yaptigimiz birinci sinif kaliteli sertifikali tohumlardan olusan arpa ve bugdaylarin hasadina basladik” dedi.



Malatya Pancar Ekiciler Kooperatifinin yetistiriciligini yaptigi arpa ve bugday tohumlarindan beklentilerin üzerinde verim aldiklarini ifade eden Malatya Pancar Ekiciler Kooperatifi Müdürü Abdullah Ertan, tarima verdigi desteklerden dolayi Yesilyurt Belediyesine tesekkürlerini sunarken, hububat hasatlarinin hayirli olmasini temenni etti.

Tarimin öneminin her geçen gün daha net anlasildigini belirten Ziraat Mühendisleri Odasi Baskani Fevzi Çiçek ise, “ Yesilyurt Belediyesi Tarimsal Hizmetler Müdürlügü gözetiminde burada gerçeklesen çalismalari önemsiyoruz ve destekliyoruz.Içinde bulundugumuz dönem kurakliga bagli olarak çok ciddi anlamda hububatlarda verim kaybi endisemiz var, bunu önceden fark edip böyle bir üretime ve çiftçilerimize rehberlik etme veya kismen de olsa ihtiyaçlarinin karsilanmasi noktasinda bu güzel projeyi hayata geçiren Yesilyurt Belediyesine tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar da, Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahasindaki faaliyetlerin boyutunu her yil gelistirdiklerini ifade ederek, Yesilyurt’un tarimsal hizmetlerde markalastirmak hedefine emin adimlarla ilerlediklerini söyledi.



Tarimsal Üretim ve AR-GE Sahasinda sonbahar ayinda ekimi yapilan arpanin hasadina basladiklarini vurgulayan Çinar, “Tarimsal yatirimlara örneklik teskil eden yatirimlarimiz ve projelerimizle tarimi desteklemeye, ziraatla ugrasan çiftçilerimize de katki sunmaya araliksiz devam ediyoruz. Il ve Ilçe Tarim Müdürlüklerimiz basta olmak üzere bu anlamda aktif çalisan kamu, kurum ve sivil toplum kuruluslarimizla isbirligi halinde önemli projeler uyguluyoruz. Pandemi döneminde arpa ve bugday gibi hububat konusunda ciddi sikintilarin yasanacagi yönünde hazirlanan istatistikleri ve verileri yakindan takip edip, bölgemizdeki tarimsal faaliyetlerimize yogunluk vermistik. Tarimsal alanda her hangi bir sikinti yasanmamasi hedefiyle Kayisi Arastirma Enstitümüzle ortaklasa kurdugumuz buradaki üretim alanimizda belirledigimiz kisimlara birinci sinif kaliteli sertifikali tohumlardan olusan arpa ve bugday ekimi yapmistik ve artik hasat dönemindeyiz. Arpa, bugday ve samani siniflandirip ilaçlama basta olmak üzere gerekli hazirlik asamalarindan sonra hem Emanet Çarsimizdaki ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik sosyal yardim faaliyetlerimizde hem de çiftçilerimize sözlesmeli ekim modeliyle destekte bulunacagiz” ifadelerini kullandi.

Tarimin önem ve degerinin son dönemlerde daha fazla öne çiktigini hatirlatan Çinar, “Verimli topraklara ve çaliskan insanlariyla tarimsal bakimdan zengin bir potansiyele sahip Yesilyurt’umuzun farkli bölgelerindeki atil vaziyetteki alanlari tarimsal yatirimlarimiz içerisine katip, bu güçlü yapiyi ön plana çikarmaya çalisiyoruz. Kurdugumuz tesislerle hububat, meyve ve peyzaj ürünlerini temiz ve düzenli alanlarda yetistirip tarimda Yesilyurt’un ismini ülke çapinda duyurmaya gayet ediyoruz. Üreticilerimize ve ziraatla ugrasan çiftçilerimize ciddi destekler verip, ekim ve üretim döneminde rehberlik edebilecek bir çalisma mekanizmasini da olusturduk. Kirazin gelistirilmesi, kayisi ve türevlerinin iyilestirilip pazar paylarini artirip fiyatlarinin yükselmesi içinde çalisma alanlarimizi genisletiyoruz. Buradaki alanimizda geçen yil nohut ve fasulye ekiminin yani sira park alanlarimizda kullandigimiz rulo çimlerimizi ve küçük fidelerimizi üreterek belediyemize ek gelir kazandirmistik. Yesilyurt’umuzda tarimi hareketlendirmek, topragimizi bereketlendirmek, alin teri ve bin bir emekle çalisan çiftçilerimizi desteklemek adina paydaslarimizin da destekleriyle gayretlerimizi her geçen gün artirmaktayiz. Bu alanda da iddiali oldugumuzu alaninda deneyimli uzman ekiplerimizin çalismalariyla güçlü bir sekilde hissettiriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA