CHP Sözcüsü Öztrak Çalistay Için Geldigi Gaziantep'te Açiklamalarda Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Partisinin Belediye Baskanlari Çalistayi için geldigi Gaziantep’te gündeme iliskin açiklamalarda bulundu.

CHP Sözcüsü Öztrak Çalistay Için Geldigi Gaziantep'te Açiklamalarda Bulundu
CHP Belediye Baskanlari Çalistayi için geldigi Gaziantep’te gündeme iliskin açiklamalarda bulunan Öztrak, HDP Izmir Il Baskanligina yapilan saldiriyi lanetlediklerini söyledi.

Öztrak, "Dün HDP Izmir Il Baskanligina yapilan menfur saldiriyi ve islenen alçakça cinayeti lanetliyorum. Mecliste grubu bulunan bir siyasi partinin il merkezine yapilan provokatif saldirida gencecik masum bir insan yasamini yitirdi. Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabir ve bassagligi diliyorum. Son üç yildir siyasi yasamimizda kutuplasma ve gerginlik artiyordu. Tehdit dili, toplumsal barisimiza ve özgürlüklerimize kastediyor, devlet krizi agirlasiyor. Karanlik eller, bir süredir gazetecilere, siyasetçilere, siyasi partilere yönelik fiili saldirilarini artirdi. Defalarca söyledik, demokrasilerde özgürlügün bedeli sürekli ihtiyatli olmaktir. Biz bu kirli senaryolari daha önce de gördük. Milletimiz ayni kirli suda bir kere daha yikanmayacak kadar tecrübelidir. Bulanik suda balik avlamaya çalisan o karanlik güçler ve onlari sahneye sürenler, bilsinler ki amaçlarina ulasamayacak. Ülkeyi yöneten ittifakin basindakilerin muhalefeti ’bunlar iyi günleriniz’ diyerek tehdit etmelerine, ’ya bizimlesiniz ya da bugünleri ararsiniz’ santajlarina asla ama asla pabuç birakmayacagiz” dedi.

Bir siyasetçinin 10 bin dolar rüsvet aldigi iddialari ile ilgi de Öztrak, “Içisleri Bakani kavga sirasinda mafya elebasindan 10 bin dolar alan bir siyasetçi oldugunu söyledi.

Erdogan sustu, AK Partililer sustu, medyanin büyük bölümü sustu, savcilar da seyretti. Biz ise bu vahim beyanin takipçisi olduk. TBMM Baskanina ’Milletvekilleri saibe altinda, bakana bu ismi sor’ dedik. Nihayet bu atama bakan, tam üç hafta sonra TBMM Baskanina gitti. Içisleri Bakani, mafya elebasinin maasa bagladigi siyasetçinin halen vekil olmadigini söylemis ama bu bakan mafyadan rüsvet alan siyasetçi hakkinda savcilara bir ay sonra ifade verdi. Savcilar ise o gelmeden kendisini davet edip bir sey soramadi. Bakanin ’siyasetçiye rüsvet verdi’ dedigi suç örgütü elebasi ise çikti, ’10 bin dolar degil, çantalar dolusu para verdim’ dedi.

Bir AK Parti MKYK üyesinin ismini açikladi ama ne Erdogan’in, ne AK Parti MKYK’sinin giki çikabildi ne de savcilar resen harekete geçebildi. Parayi aldigi söylenen AK Parti MKYK üyesi, ’Ben elçiyim, elçiye zeval olmaz’ diyerek mesajini verdi” seklinde konustu.



“Bakanlara sorusturma yok”

Bakanlar hakkinda sorusturma olmamasini elestiren Öztrak, “Skandallar bir degil, on degil. Bir bakan, Ruhsar Pekcan, kendi bakanligina mal satmis, suçüstü yakalanmis ama açilan bir sorusturma yok. Yine bir siyasetçi mafyadan 10 bin dolar maasa baglanmis, bunu bu ülkenin Içisleri Bakani söylüyor ama buna da açilan bir sorusturma yok. Bugünün adalet bakan yardimcisi, dönemin Istanbul Bassavci Vekili, kara para aklamakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz’in mal varligi üzerine konmus tedbirin ivedilikle kaldirilmasini istemis. Mahkeme de, olmayan MASAK raporuna istinaden bu kisinin mal varligi üzerindeki tedbiri kaldirmis. Sorusturmada bu sahsin ifadesi bile alinmamis. Sezgin Baran Korkmaz, önce Içisleri Bakanligina çagrilmis, sonra apar topar yurt disina kaçmis. Sonunda MASAK gerçekten bir rapor hazirlamis, milyonlarca dolar kara para aklandigini tespit etmis. Mahkeme Sezgin Baran Korkmaz hakkinda tutuklama karari vermis ama artik geçmis olsun bu rezalete de açilan bir sorusturma yok” ifadelerini kullandi.

Duygu Delen olayi

Gaziantep’te yasanan Duygu Delen olayiyla ilgili süpheli Mehmet Kaplan’in ev hapsiyle cezaevinden çikmasina da deginen Öztrak, “Gaziantep’te yasanan Duygu Delen olayi, daha 17 yasinda gencecik bir kizimiz yasamini yitirdi. Hayata nasil veda ettigi hala belli degil, arkadasinin evinde balkondan düstü deniyor. Tartismali bilirkisi raporlari, birbirinden farkli uzman görüsleri, sanigin ev hapsi sartiyla tahliyesi, Gaziantep’in ve Türkiye’nin vicdanini yaraliyor. Gaziantepli hiç rahat degil. Susan, görevini yapmayan sadece yargi mi, medyanin büyük kismi da ülkedeki skandallara sessiz, neden? Çünkü ülkeyi yönetenler sadece yargiya degil, medyaya da çöktüler” dedi.



Cumhurbaskani Erdogan’in ABD Baskani Biden ile görüsmesi

Cumhurbaskani Erdogan’in ABD Baskani Biden ile yaptigi görüsme hakkinda da açiklamalarda bulunan Öztrak, “Erdogan, ABD Baskani ile o çok istedigi yüz yüze görüsmeyi sonunda yapti. Peki, bu görüsmeden kim karli çikti? F-35 uçaklarini alabildik mi? Hayir. F-35 uçaklari için verdigimiz 1,5 milyar dolari alabildik mi? Hayir. Amerikan Kongresi’nin uyguladigi yaptirimlari kaldirabildik mi? Hayir. S-400 meselesi halloldu mu? Hayir. 2,5 milyar dolar verip aldigimiz bu füzeleri kullanabiliyor muyuz? Hayir. Tüm bu sorunlar masada duruyor. Peki, Erdogan Brüksel’de ne yapti? Mehmetçigimize Afganistan’da nöbet yazdirdi. Bunu kimden ögrendik? ABD Ulusal Güvenlik Danismanindan. Dün ABD Ulusal Güvenlik Danismani, Kabil Havalimani’nin korunmasinda Türklere rol verildigini, Türkiye’nin bu rolün altindan kalkacagina inandiklarini belirtti.

Türk askerlerinin cani, Amerikan senaryolarinda rol kapmak için ileri sürülecek kadar ucuz mu” diye konustu.

Kaynak: İHA