Bu Tir Tüm Türkiye'yi Gezerek Çocuklara Uzayi Anlatip Ve Sevdirecek

Içisleri Bakanligi’nin destegiyle Afyonkarahisar Valiligi öncülügünde 95 günde yapimi tamamlanan Ali Kusçu Mobil Uzay Tiri, Il Gençlik ve Spor Müdürlügü koordinasyonunda Türkiye’de köy köy dolasarak çocuklara uzay konusunda bilgilendirecek.

Bu Tir Tüm Türkiye'yi Gezerek Çocuklara Uzayi Anlatip Ve Sevdirecek
Ali Kus’çu Uzay Tiri’nin açilisi bugün Vali Gökmen Çiçek ve protokol üyelerinin katilimiyla gerçeklesti. Türkiye’yi gezerek çocuklara uzayi sevdirecek olan Ali Kusçu Uzay Tiri’nin açilisinda konusan Vali Çiçek, “95 günlük gibi kisa bir sürede Sivil Toplum Genel Müdürlügü’nden alinan katkiyla sadece yapilmadi. Arkadaslarimiz kendi ceplerinden katarak Afyonkarahisar’da tiri harika bir sey haline getirdiler. Içerisindeki malzemelerde son derece kaliteli. Ben kendilerini tebrik ediyorum. Biz Afyonkarahisar’da hep beraber çitayi farkli noktalara götürmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Her gün Türkiye’ye örnek baska bir proje. Iste burada da sivil toplumumuzun yaptigi tüm Türkiye’yi gezecek olan uzay tiri. Burayi gezen bir tane çocugumuz insallah burada kafasinda bir simsek çakar. Ondan sonra hayati insallah baska sekillenir. Son zamanlarda biz havacilik konusunda hükümetimiz, devletimiz var gücüyle büyük projelere imza atiyor. Cumhurbaskanimizin Uzay Yili ilan ettigi bu yil Iyilik Hareketi’nin böyle bir projeyi yapip hayata geçirdigi için çok mutlu oldugumu belirtiyorum” diye konustu.

Vali Çiçek ve protokol daha sonra uzay tirini gezerek tirda bulunan Türksat uydularinin portatifini yakindan inceleme firsati buldular. Daha sonra gezegenler hakkinda bilgilerin verildi tirda ayrica dünya ve günes sistemi de yakindan incelendi.
Kaynak: İHA