Bilecik Geçen Haftaya Göre Vaka Sayisi En Çok Düsen Il Oldu

Bilecik Il Saglik Müdürlügü Ferhat Damkaci: 'Son birkaç günde ilimiz genelinde yaklasik 2025 bin asi yaptik. Bunlarin 5 bin tanesi sahada ve sanayi bölgesinde fabrikalarda üretimin aksamamasi adina yapildi' 'Il genelinde 140 bin doz asi uyguladik. Bunlardan 52 bin vatandasimiz çift dozunu tamamladi. Yaklasik bir 30 bin civarinda da ikinci dozu bekleyen vatandasimiz var. Onlara da siralari geldikçe ikinci dozlarini yapacagiz. Son dönemde asiya ragbet bizi sevindiriyor'

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayisinda Bilecik, son bir haftada en fazla düsüs yasayan il oldu.

81 il için 5-11 Haziran'da 100 bin kisiye karsilik gelen Kovid-19 vaka sayilarini açiklayan Saglik Bakanligi, geçen hafta vaka sayisi en fazla azalan iller arasinda ikinci olan Bilecik'in bu hafta ilk sirada yer aldigini bildirdi.

Ülke genelinde 30,69 ile vaka sayisinin en fazla azaldigi sehir olan Bilecik'te Kovid-19 asisina yogun ilgi gösterilmesi ve alinan tedbirler olumlu sonuç verdi.

Bilecik Il Saglik Müdürü Ferhat Damkaci, AA muhabirine, kentte son iki haftadir devam eden düsüsün hizlandigini söyledi.

Vatandaslarin, Saglik Bakanliginin koydugu kurallara ve il genelinde alinan tedbirlere uyduguna dikkati çeken Damkaci, "Bu düsüs bizi sevindiriyor. Pandeminin basindan beri yaklasik 1,5 yil oldu. Çok kisitlamalarla karsi karsiya kaldik. Çocuklarimiz okula gidemedi, esnafimiz kepenk kapatmak zorunda kaldi. Vatandaslarimiz evde kaldi. Bu bizim de hosumuza gitmeyen bir durumdu. Son birkaç haftadir vakalarin düsmesi ve kisitlamalarin kalkmasiyla vatandasimiz rahat bir nefes aldi. Bilecik de bu kisitlamalara çok sükür uydu." dedi.

Son bir haftadir açiklanan verilerde vaka düsüsü 100 bindeki oranda en çok düsüs yasanan il olduklarini vurgulayan Damkaci, "Bu bizi sevindiriyor. Mücadelemiz bitmedi, devam ediyor. Vatandaslarimizin kurallara uymasi çerçevesinde biz hassasiyet bekliyoruz. Asi programimiz hizlandi. Bakan beyin talimatiyla yas gruplari asagiya çekildi. SGK'ya kayitli çalisanlar ile memur arkadaslara asi tanimlandi. Bu asilari da çok hizli bir sekilde yapiyoruz. Son birkaç günde ilimiz genelinde yaklasik 20-25 bin asi yaptik. Bunlarin 5 bin tanesi sahada ve sanayi bölgesinde fabrikalarda üretimin aksamamasi adina yapildi." diye konustu.

Il genelinde uygulanan asi sayilari hakkinda da bilgi veren Damkaci, "Il genelinde 140 bin doz asi uyguladik. Bunlardan 52 bin vatandasimiz çift dozunu tamamladi. Yaklasik bir 30 bin civarinda da ikinci dozu bekleyen vatandasimiz var. Onlara da siralari geldikçe ikinci dozlarini yapacagiz. Son dönemde asiya ragbet bizi sevindiriyor. Hem isçi kardeslerimiz hem de vatandaslarimiz asiya ragbet ediyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor. Vatandaslarimiza çagrimiz asi sirasi gelen randevusunu alarak saglik tesislerimize giderek asilarini olmasidir." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA