Batman Üniversitesi Rektörü Demir Ögrencileri 'Bürokrasiyi Tanima Ve Tarih Bilinci Olusturma' Gezisine Gönderdi

Batman Üniversitesi tarafindan ögrencilere yönelik organize edilen ’Bürokrasiyi tanima ve tarih bilinci olusturma’ programinin ikincisini düzenlendi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, ögrenci kafilesini Çanakkale ve Ankara’ya ugurladi.

Batman Üniversitesi Rektörü Demir Ögrencileri 'Bürokrasiyi Tanima Ve Tarih Bilinci Olusturma' Gezisine Gönderdi
’Bürokrasiyi tanima ve tarih bilinci olusturma’ amaciyla düzenlenen geziye katilan ögrenciler Çanakkale ve Ankara’ya ugurlandi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir tarafindan merkez kampüsten ugurlanan 30 ögrenci, basta Ankara, Çanakkale ve Konya olmak üzere Gaziantep, Sanliurfa, Bursa, Aydin, Balikesir’i ziyaret edecek. Batman Üniversitesi olarak basarili ögrencileri ödüllendirmeye devam ettiklerini belirten Rektör Demir, "Gönül isterdi ki pandemi bitsin, daha rahat bir imkanda daha fazla sayida ögrenci ile daha genis katilimli daha içerikli daha kapsamli bir program hatta birkaç program düzenleyelim. Ögrencilerimiz Ankara, Gaziantep, Sanliurfa, Aydin, Balikesir, Çanakkale’ye gidecekler. Ögrencilerimiz Çanakkale’de sehitlerimizi yad edecekler. Ankara’da Millet Kütüphanesi ziyaret edecekler. Bürokrasi daha yakindan tanima imkani bulacaklar. Ögrencilerimiz bu sayede hem devlet kurumlari ile daha yakin temas halinde olacaklar hem de önümüzdeki zaman dilimi içerisinde mezuniyetlerini sonrasinda karsilasacaklari ortamlari görecekler. KPSS ve sonrasinda ilgili mülakatlari nasil hazirlanacaklarina dair birinci elden bilgilendirilecekler. Disisleri Bakanligini ziyaret edecekler. Diger kurumlarimizi da ziyaret edecekler. Ögrencilerimizin bu çerçevede döndüklerinde almis olduklari bu tecrübeleri diger ögrenci arkadaslariyla paylasacak ve önümüzdeki zaman dilimi içerisinde daha iyi motive olacaklardir" dedi.

Batman Üniversitesi ögrencisi Zozan Algan ise “Üniversitenin düzenlemis oldugu kültürlerin, bilimin göstergesi olan bir geziye katiliyoruz. Üniversitenin basarili olan ögrencileri birlikte 7 günlük güzel bir gezi olacak. Türkiye’nin güzel sehirlerini ve kültürlerini tanimis olacagiz. Üniversitenin böyle güzel etkinligine katildigimiz için çok mutluyuz" diye konustu.

Kaynak: İHA