Baskan Büyükkiliç'tan Millet Bahçesi'ne Kütüphane Müjdesi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, kütüphaneler sehri Kayseri’ye yakisacak yeni bir kütüphane projesini daha hayata geçiriyor. Büyükkiliç, Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden olacak Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi içerisine devasa bir il hak kütüphanesi yapilacaginin müjdesini verdi.

Baskan Büyükkiliç'tan Millet Bahçesi'ne Kütüphane Müjdesi
1 milyon 260 bin metrekare alan büyüklügü ile dünyanin sayili sehir parklarindan birisi olacak Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi’nin ayni zamanda bir kültür bahçesi konumunda olmasina yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Bu kapsamda kütüphaneler sehri olma yolunda irade gösteren Kayseri’ye yeni bir kütüphane daha eklenecegini söyleyen Baskan Büyükkiliç, Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi içerisine yapilacak il halk kütüphanesi temelinin yakin zamanda atilacagi bilgisini vererek, sunlari söyledi:

“Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi içerisinde her türlü ihtiyaca cevap verecek sekilde Kayseri’mize yakisir nitelikte bir il halk kütüphanesi insa edecegiz. Yakin zamanda temeli atilacak. Kütüphanemizde vatandaslarimizin bütün ihtiyaçlari düsünüldü. Açildiginda Kayseri’mize, gelecek nesillerimize büyük katki saglayacak. Millet bahçemiz içerisinde hizmet verecek güzel bir kütüphane olacak. Büyüksehir Belediyesi olarak gelecek nesillerimizin, gençlerimizin yanindayiz. Geçtigimiz yil belediyemizin kütüphanelerinden yüz binlerce vatandasimiz faydalandi. Ödünç verdigimiz kitap sayisi 260 bini buldu. Yeni il halk kütüphanesi ile bu hizmetlere devam edecegimizi duyurmak istiyorum.”

Baskan Büyükkiliç, gençleri gelecege hazirlamak için gayret gösterdiklerini ifade ederek, “Gençlerimizi gelecege hazirlayacagiz. Bunun gayretindeyiz. Gençlerin alnindan öpüyorum. Onlarin, çagin gereklerine uygun, donanimli olmasi bizim için çok önemli. Manevi degerleri bilen, vatanina, milletine, ailesine faydali olan, manevi degerlerimize sahip çikan nesiller yetistirmeliyiz. Gelecek neslin basarili, egitimli, kaliteli, çagin gereklerini dogru okuyabilen, insanliga deger katabilen bir nesil olabilmesi için her türlü imkâni hazirliyoruz ve hazirlamaya da devam edecegiz” diye konustu.

Recep Tayyip Erdogan Millet Bahçesi’nde yapilacak olan ve klasik kütüphane anlayisinin disinda özel olarak tasarlanmis ortak bulusma alanlarinin yer alacagi il halk kütüphanesinde, her türlü detaya yer verilecek. 5 bin 500 metrekarelik devasa kütüphane içerisinde çalisma salonu, internet salonu, çocuk ve bebek kütüphaneleri, çocuk etkinlik alani, Mimar Sinan çizim ve müze salonu, kent kitapligi, yetiskin ve gençler için özel okuma bölümleri, sergi salonu, görme engelliler için stüdyo, gazete arsivi, kafeterya, kitap satis ve 190 kisilik konferans salonu gibi bölümlerin yer alacagi il halk kütüphanesinde bölümler bakimindan farkli yas gruplarina özel alanlarin yani sira tüm kullanicilarin ortak olarak kullanabilecegi kisimlar da bulunuyor.
Kaynak: İHA