ABD Disisleri Bakani Blinken Almanya, Fransa Ve Italya'yi Ziyaret Edecek

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken'in, 23 Haziran'da yapilacak olan Ikinci Libya Konferansina katilmak üzere Almanya'nin baskenti Berlin'e, ardindan da ikili ve bölgesel konulari görüsmek üzere Fransa ve Italya'ya gidecegi bildirildi.

ABD Disisleri sözcüsü Ned Price yazili açiklamada, "Bakan Blinken, Libya'da aralik ayinda yapilacak ulusal seçimleri ve yabanci güçlerin bu ülkeden çekilmesinin görüsülecegi Libya konulu Ikinci Berlin Konferansi'na katilacak." ifadelerine yer verdi.

Bakan Blinken'in, Berlin'de ayrica Sansölye Angela Merkel ve Disisleri Bakani Heiko Maas ile bir araya gelecegini kaydeden Price, bu görüsmelerde ABD-Almanya iliskilerinin önceliklerinin ele alinacagina isaret etti.

Price, "Berlin'de, Bakan Blinken ve Disisleri Bakani Maas, anti-Semitizm ve Yahudi Soykiriminin inkari ile mücadele ve Holokost'a iliskin egitimi gelistirmek için yenilikçi yeni yollar bulma konusundaki ortak bagliligimizin altini çizecek." bilgisini paylasti.

Blinken'in 25 Haziran'da Paris'e gidecegini belirten Price, "Paris'te Bakan Blinken, güçlü ABD-Fransa iliskilerini derinlestirmek, ortak degerlerimizi vurgulamak, küresel güvenlik ve salginin üstesinden gelme dahil is birligi alanlarini görüsmek üzere Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve Disisleri Bakani Jean-Yves Le Drian ile bir araya gelecek." ifadelerini kullandi.

Sözcü Price, Blinken'in ayrica, Ekonomik Isbirligi ve Kalkinma Örgütünün (OECD) ekim ayinda 60'incisi düzenlenecek Bakanlar Konseyi Toplantisindan önce OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann ile bir araya gelerek önemli ekonomik öncelikleri, uluslararasi vergilendirme konusunu ele alacagina dikkati çekti.

Roma'da, Blinken ve Italya Disisleri Bakani Luigi Di Maio'nun DEAS ile Mücadele Küresel Koalisyonu Toplantisina es baskanlik edecegini ifade eden Price, "Bakan, DEAS ile mücadele toplantisinin marjinda, Suriye'deki krizi tartismak ve insani ihtiyaçlarin karsilanmasinin öneminin altini çizmek için bir Bakanlar Düzeyinde Suriye Toplantisina katilacak." ifadelerini kullandi.

Price, Blinken'in ayni zamanda, ABD-Italya ortakliginin önceliklerini ele almak üzere Italya Cumhurbaskani Sergio Mattarella ve Disisleri Bakani Di Maio ele almadaki önemli rolünün altini çizmek için ikili görüsmeler de yapacagini kaydetti.

Bakan Blinken'in Vatikan'i da ziyaret edecegini belirten Price, Bakanin ayni zamanda Bari ve Matera'da düzenlenecek G20 Disisleri Bakanlari Toplantisina katilacagini bildirdi.

Kaynak: AA