Teksas, ABD-Meksika Sinirindaki Duvar Için Harekete Geçti

ABD’nin Teksas eyaleti Valisi Greg Abbott, Meksika sinirindaki duvarin insasi için 250 milyon dolar bütçe ayirdiklarini ve bir internet sitesi üzerinden vatandaslarin projeye finansal destek verebileceklerini duyurdu.

ABD’nin Teksas eyaletinin Cumhuriyetçi Valisi Greg Abbott, eski ABD Baskani Donald Trump’in Meksika sinirindaki duvarla ilgili olan ve Baskan Joe Biden’in askiya aldigi projenin bir benzerini gerçeklestirmek için harekete geçti. Vali Abbott, Teksas Senatosu’nun Cumhuriyetçi üyeleri birlikte dün yaptiklari basin toplantisinda, Trump’in tamamlayamadigi Güney’i güçlendirme vaadini tekrarlayarak, Meksika sinirinda bu duvarin bir benzerini insa etmeye devam etmek için personel alimi yapacaklarini açikladi.

Federal hükümetin el koydugu duvar arazisini iade etmesini talep eden Abbott, Meksika sinirindaki duvarin insasi için 250 milyon dolar bütçe ayirdiklarini duyurdu.

Basin toplantisinda duvarin insasi için ayrilan 250 milyon dolarin kaynagi belirtilmezken, toplanti sonrasinda Abbott’un ofisi tarafindan yayinlanan bir mesaj ile söz konusu finansmanin Teksas Ceza Adalet Bakanligi bütçesinden saglanacagi bildirildi.

Bir internet sitesi üzerinden vatandaslarin da projeye finansal destek verebilecegini belirten Abbott, Teksas eyalet hükümetinin vatandaslarin duvar projesine finansal destek vermesi için bir internet sitesi ve bagis yapabilecekleri bir e-posta adresi olusturuldugunu söyledi.



Önümüzdeki yil yapilacak olan seçimlerde tekrar aday olmasi beklenen ve 2024’te ABD baskanligina adayligini koymayi hedefleyen Abbott, Biden hükümetinin göreve gelmesinden sonra sinir güvenligi konusunda daha fazla çalismaya basladi.

Sinirdan geçen göçmenlere ve uyusturucu madde ticareti yapan kartellere karsi önlem olarak bölgeye polis ve ulusal muhafiz destegi saglayan Abbott, cezaevlerinin kapasitesini de artirdi. Ayrica diger eyaletlerden de destek talep eden Abbott’in yardim çagrisina Florida Valisi Ron De Santis kulak vererek, kamu güvenlik güçlerini bölgeye sevk edeceklerini açikladi.

Kaynak: İHA