Sanatçilar Sokagi Kayserilileri Bekliyor

Tarihin essiz dokusuyla sanatin bulustugu adres Sanatçilar Sokagi ziyaretçilerini beklerken, Kayseri Büyüksehir Belediyesi sanatçilari desteklemek amaciyla Temmuz ve Agustos aylari boyunca her Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri saat 20.00’de Kayseri Kalesi’nde aksam konserleri düzenleyecek.

Sanatçilar Sokagi Kayserilileri Bekliyor
Kayseri Büyüksehir Belediyesi tarafindan kültür ve sanat merkezine dönüstürülen tarihi Kayseri Kalesi içerisinde faaliyet gösteren Sanatçilar Sokagi yeni dönemde ziyaretçilerini bekliyor. Kayserili sanatçilar yaptiklari birçok el emegi, göz nuru eserleri halkin begenisine sunarken, halk ozani Kul Mustafa da Sanatçilar Sokagi’nda davetlilere mini konserler veriyor. Büyüksehir Belediyesi tarafindan restorasyonu yapildiktan sonra sehrin kültür sanat alanindaki en önemli merkezi olan tarihi Kayseri Kalesi içerisinde arkeoloji müzesi, konferans salonu, kültür-sanat faaliyetlerinin yapilacagi sosyal alanlar, sanatçilar sokagi, sanat galerileri, açik oturma alanlari, kafeler ve seyir alanlari yer aliyor. Pek çok el sanati ve sanatçisi ile kaleye renk katan Sanatçilar Sokagi’nda farkli dallardaki sanatçilar sanatlarini halk önünde sergileme imkâni da buluyor. Yaptigi tablet replikalari ile dikkat çeken Ali Akaryil, Sanatçilar Sokagi’nin bir cazibe merkezi olacagini söyledi.

Kültepe Kanis Karum’da bulunan tabletlerin ve objelerin replikalarini burada sergilediklerini belirten Akaryil, “Çivi yazisi diye geçiyor, yazinin ve kültürün gelmesi ile ilgili tabletlerin replikalarini yapiyoruz. Kayseri halki için Sanatçilar Sokagi gerçekten bir cazibe merkezi olabilir, halkimizi bekliyoruz, gelip, görsünler, Kültepe’mizi tanisinlar, Kültepe ile ilgili objelerimizi görsünler. Amacimiz tanitim, gelip okuyabilirler, bizim Kültepe degerimiz, kültürel bir varligimiz, sokagimizdan memnunuz” diye konustu.



Kul Mustafa’dan mini konser

Sanatçilar Sokagi’nda hayranlari ile bulusan Kayserili sanatçi, halk ozani Âsik Kul Mustafa mahlasli Mustafa Danaci da yaptigi açiklamada, “Sokagimiz açilmis bulunmaktadir, hemserilerimizi bekliyoruz. Burada Kayseri’mizin güzide sanatçilarini birebir görüp, dinleme ve tanisma imkâni bulursunuz. Bize bu imkâni veren Kayseri Büyüksehir Belediyesi Baskani Memduh Büyükkiliç’a saygilar sunuyor, sokagimiza herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandi. Kul Mustafa mini bir konser de vermeyi ihmal etmedi. Zaman zaman dinletiler ve konserler yaptiklarini ifade eden Günay Deringöl ise vatandaslari Sanatçilar Sokagi’na davet ederek, “Bize bu imkâni saglayan Memduh baskanimiza tesekkürlerimizi sunuyoruz, sag olsunlar, var olsunlar” dedi.

Deri islemesi sanati ile ugrasan Oguzhan Özhan, dogal minarel taslardan yapilan ürünleri Kayserililerin görmesini isterken, dekoratif boyama ve ev hediyeleri yapan Seyyit Burhanettin ise “Dönüsüm noktasinda da yaptigimiz isler var. Sanatçilar Sokagimiz Kayseri için olmasi gereken bir seydi ve çok güzel oldu, baskanimiza tesekkür ediyoruz. Kayseri’nin tarihi yapisindan dolayi ve Erciyes’in turizm merkezi olmasindan dolayi Kayseri’ye disaridan gelenler fazla oluyor. Vatandaslarimizi da buraya bekliyoruz, sokagimiz hakikaten güzel, degisik etkinlikler, sanatsal faaliyetler var” seklinde konustu.

Sanatçilar Sokagi’nda ahsap yapma ve alüminyum rölyef çalismalari yapan Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Adnan Büyükbas da kentte böyle bir sokagin olmasinin bir ihtiyaç oldugunu vurgulayarak, “Kayseri Büyüksehir Belediyesi kültür islerine bakan degerli arkadaslarima tesekkür ediyorum. Kayseri’de böyle bir sokagin olmasi bir ihtiyaçti, insallah zaman içerisinde daha da hem sanatçilarin eserleriyle, hem saygideger halkimizin ilgisiyle dolar. Sanat ragbet görmedigi yerden kaçarmis, ilim gibi. Insallah Kayserililer de hem sanata hem sanatçiya deger verdiklerini gösterirler. Kayseri Büyüksehir Belediye Baskanimiz Memduh Büyükkiliç, sayin baskanimiz Kayseri’de sanatçilarin özel bir yeri oldugunu bilen bir baskanimiz, aramizda kendisini de insallah görürüz” diyerek Baskan Büyükkiliç’a ve ekibine tesekkür etti.

Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü dördüncü sinif ögrencisi Ahmet Aydemir ise Sanatçilar Sokagi’nda bulunmaktan dolayi çok mutlu oldugunu belirterek, söyle konustu: “Seramik ürünlerini kendi atölyemizde kendi imkânlarimizla sifirdan insa ediyoruz. Sanatçilar sokaginda birçok sanatçi bulunuyor, bunlardan birisi de biz oldugumuz için çok sansli hissediyoruz. Baskanimiza da bize bu sansi tanidigi için çok tesekkür ederim, çok mutluyum. Yaptigim ürünlerle kendimi gösterebiliyorum, Kayseri’deki vatandaslarimizi buraya davet ediyorum.”

Öte yandan Kayseri Büyüksehir Belediyesi sanatçilari desteklemek amaciyla Kaleiçi etkinlikleri kapsaminda Temmuz ve Agustos aylari boyunca her Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri saat 20.00’de Kayseri Kalesi’nde aksam konserleri düzenleyecek.
Kaynak: İHA