Onlar Da Güzellesmek Için Kuaföre Kosuyor

Kocaeli’nin tek pet kuaföründe evcil hayvanlara bakim, banyo, tiras, tirnak kesimi ve fön islemleri yapiliyor. Anestezi uygulanmadan yapilan bakim islemleri sirasinda ise renkli görüntüler olusuyor.

Onlar Da Güzellesmek Için Kuaföre Kosuyor
Istanbul’da 1993 yilindan bu yana pet kuaförde çalisan Ramazan Arslan, Kocaeli’de böyle bir hizmetin olmadigini ögrenince, saha arastirmasi yapmak için Izmit’e geldi. Vatandaslarin yogun bir talebinin oldugunu ögrenen Arslan, daha sonra Izmit’e kentin ilk pet kuaförünü açti. Pet kuaföre getirilen kedi ve köpekler, hijyenik bir dizi islemden geçiriliyor. Ayni zamanda Ramazan Arslan’in pet kuaförüne getirilen hayvanlara bakim islemleri sirasinda anestezi uygulanmiyor.

Banyo yaptirilan, havluyla kurutulan, fön çekilen ve saçlarina toka takilan kedi ve köpekler, sevimli halleriyle de yüzleri gülümsetiyor.

"Uzaklardan gelenler oluyor"

Bu ise Istanbul’da basladigini söyleyen Ramazan Arslan, 10 ay önce Izmit’e gelerek, Kocaeli’nin ilk pet kuaförünü açtigini belirtti.

Arslan, "Yeni yeni isler oturmaya basliyor. Anestezi kullanmadan, uyutmadan, sakinlestirici vermeden sevgiyle isimizi yapiyoruz. Yeni yeni ilgi olmaya basladi.

Insanlar Istanbul’a götürüyordu, burada da oldugunu ögrenince bizi tercih etmeye basladilar. Kocaeli’nin ilçelerinden, Yalova’dan, Sakarya’dan gelenler var. Hep uzaklardan geliyorlar. Duydukça geliyorlar" dedi.



"Islemleri yaklasik 2 saat sürüyor"

Ramazan Arslan, her türlü kedi ve köpeklerle ilgilendiklerini kaydederek, "Model tirasi, orijinal tiras, özel irk tiraslari yapiyoruz. Hayvani uyutmadan ve sakinlestirici vermeden yapiyoruz. Köpegin tirasina, cinsine ve modeline göre islemin uzunlugu da degisiyor. Ortalama 1 buçuk saat ile 2 saat arasi vakit aliyor. Etiler’de zaten çalisiyorduk. Etiler’e Kocaeli’den müsteri geliyordu, burada olmadigini söylediler. Bizde geldik ön arastirma yaptik. Bir talebin oldugunu fark ettik. Pandemi dönemi olmasi biraz sikintili, onu asmaya çalisiyoruz" seklinde konustu.

17 günlük tam kapanma ve hafta sonu kisitlamalarinda pet kuaföründe kapali tutuldugunu dile getiren Arslan, "Bu bizi etkiledi. Cumartesi ve pazar, pet kuaförün is yaptigi günlerdir. Hafta sonu insanlar köpeklerini gezdirdikten sonra temizleyip evine götürmek istiyor. Ama yasaklar oldugu için maalesef kapali kaldik" diye konustu.



180-200 TL arasinda degisiyor

Fiyat konusuna da deginen Ramazan Arslan, "Ortalama maliyeti yapilan isleme göre degisiyor. Tirasi, banyosu, tirnak kesimi, kulak bakimi hepsi içinde 180-200 TL arasinda gibi bir fiyati var. Tabi bu tirasina ve modeline göre degisiyor" dedi.

Pet kuaför dükkanin ilgi çektigini anlatan Ramazan Arslan, söyle konustu:

"Merak ediyorlar, burada bu isi bilmeyen insanlar var. ’Böyle de bir is var mi?’ diyorlar. Tabii ki de var. Ayni zamanda anestezi konusunda çok önemli. Anestezi yapilirsa hayvan uyur ve ömründen çalmis olursunuz. Sakinlestirici igneler böbreklere, karacigerlere zarar veriyor. Biz buna karsiyiz. Her tirasta, her banyoda uyuttugumuz zaman senede 3,4 kez igne vurulmak zorunda birakilacak. Hayvan sahipleri bizi izledigi zaman kendileri de fark ediyor. Güvenerek bize birakiyorlar"
Kaynak: İHA