Moskova'da 'Daha Agresif Ve Hizli Yayilan Mutasyonlu Kovid-19' Alarmi

Moskova Belediye Baskani Sergey Sobyanin: “Salgin durumu hizla kötülesiyor'.

Moskova Belediye Baskani Sergey Sobyanin, kentteki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla ilgili durumun beklenmedik bir sekilde kötülestigini belirterek, “Su anda Moskova’da geçen yil ugrastigimiz Çin’den gelen virüs yerine daha agresif ve hizli yayilan bir mutasyonla karsi karsiyayiz.” dedi.

Sobyanin, Rus yetkililerle video konferans yöntemiyle gerçeklestirdigi toplantida, Kovid-19 salginiyla ilgili durumun baskentte giderek kötülestigini vurguladi.

Moskova’da 18 Haziran’da 9 bin günlük yeni vakanin tespit edilebilecegini belirten Sobyanin, “Moskova'daki salgin durumu hizla kötülesiyor. Moskovalilarin yüzde 60'indan fazlasinin halihazirda hastaligi geçirmis veya asili olmasi nedeniyle bu beklenmeyen bir durum. Vakalarda artis yerine düsüs bekleniyordu.” diye konustu.

Sehirde yayilan virüsün geçen yil ortaya çikan virüsten farkli olduguna isaret eden Sobyanin, “Su anda Moskova’da geçen yil ugrastigimiz Çin’den gelen virüs yerine daha agresif ve hizli yayilan bir mutasyonla karsi karsiyayiz. Durumumuzun farkli oldugunu anlamali ve yeni çözümler üretmeliyiz.” dedi.

Moskova’da salgina karsi önlemlerin sertlestirilebilecegini anlatan Sobyanin, “Sert önlemler için bazi kararlar almaya çok yakiniz. Sehirdeki hastanelerin yatak kapasitelerini artirmamiza ragmen, bu kapasitelerin de bir siniri var. Su anda hizmet ve ulastirma sektörlerinde çalisanlari asilamak ana hedefimiz.” seklinde konustu.

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapilan açiklamaya göre, son 24 saatte vaka sayisi 14 bin 57 artarak 5 milyon 264 bin 47'ye, ölenlerin sayisi ise 416 artisla 127 bin 992'ye yükseldi.

Baskent Moskova’da ise son 24 saatte 6 bin 195 yeni vaka tespit edilirken, 1854 kisi hastaneye kaldirildi.

Kaynak: AA