Lübnan'da Genel Isçi Sendikasi'nin Çagrisi Üzerine Greve Gidildi

Lübnan’da Genel Isçi Sendikasi’nin çagrisi üzerine ülkedeki ekonomik durum ve yasam sartlarinin protesto etmek üzere greve gidildi. Grev kapsaminda bankalar, devlet daireleri ve çok sayida özel sirket kepenk kapatti.

Lübnan'da Genel Isçi Sendikasi'nin Çagrisi Üzerine Greve Gidildi
Lübnan’da halk agir ekonomik sartlar altinda ezilmeye devam ederken, Genel Isçi Sendikasi’nin çagrisi üzerine ülkede genel greve gidildi. Ülkedeki ekonomik durumun ve yasam sartlarinin protesto edildigi grev kapsaminda, bankalar, devlet daireleri ve çok sayida özel sirket kepenk kapatti. Ülkede düzenlenen son 18 aydaki protestolarin aksine, ülkenin önde gelen siyasi partilerinin çogu, greve sivil toplum gruplariyla katilirken, Bankalar Birligi de greve destek verdi. Birçok sehirde greve katilan protestocular, yollari lastik yakarak veya çöp konteynerleri ile trafige kapatirken, ülkede aylardir hükümet kurulamamasina tepki gösterdi.

Dünya Bankasi, Lübnan’daki ekonomik krizi 1850’lerden bu yana en kötü ekonomik krizlerden biri olarak tanimliyor. Lübnan Lirasi, yüzde 90’dan fazla deger kaybetti. Ülkede bazi bölgelerde günde sadece 2 saat elektrik verilebiliyor. Marketlerde ve eczanelerde ise malzeme sikintisi yasanirken, vatandaslar araçlarina sinirli sekilde yakit alabilmek için saatlerce akaryakit istasyonlarinda kuyrukta bekliyor.
Kaynak: İHA