Kanser Ilaçlarini Çalip Yurt Disina Göndermeye Çalisan 1 Kisi Yakalandi

Istanbul’da yüklü miktarda kanser ilacini ‘hastalara verilmis’ gibi gösterip el altindan yurt disi piyasaya sürmeye çalisan 1 kisi yakalandi. Polis, yakalanan süphelinin arkasindaki sebekeyi arastiriyor.

Kanser Ilaçlarini Çalip Yurt Disina Göndermeye Çalisan 1 Kisi Yakalandi
Emniyet kaynaklarinin aktardigi bilgilere göre, kanser tedavisi ile hayati tehlikeye haiz genetik ve nadir hastaliklarin tedavisinde kullanilan 600’e yakin kanser ilacinin bir kisi tarafindan Hindistan, Malezya ve Afrika ülkelerine göndermek üzere oldugu istihbaratini alan Istanbul Kaçakçilik Suçlariyla Mücadele Subesi ekipleri, genis çapli inceleme baslatti.

Piyasa degeri yaklasik 23 milyon lirayi bulan 300 miligramlik 598 adet kanser ilaciyla ilgili yürütülen sorusturma kapsaminda 1 kisiyi tespit eden emniyet ekipleri, operasyon için dügmeye basti. Istanbul polisince 15 Haziran’da Kadiköy’de bir eve düzenlenen operasyonlarda 1 kisi yakalanarak gözaltina alindi.

Nitelikli dolandiricilik sorusturmasina iliskin yürütülen operasyonda, hastalara verilmesi gereken ve piyasa degeri 23 milyon lira civarinda oldugu saptanan 600’e yakin kanser ilaci ele geçirildi.

Polis, zanlinin arkasinda sebeke olup olmadigini arastiriyor.

Ele geçirilen ilaçlarin, sadece hastanelerde kisiye özel verildigi, eczanelerde yasal olarak satisi yapilmadigi kaydedildi. Kanser tedavisi ile hayati tehlikeye haiz genetik ve nadir hastaliklarin tedavisinde kullanilan söz konusu ilaçlarin, yurt disinda farkli ülkelere yasa disi yollarla çikartilmasi için görüsmeler yapildigi kaydedildi. Ülke disina çikarilmadan ele geçen ilaçlar ile ilgili baslatilan sorusturma sürerken, yakalanan 1 süpheli hakkinda adli kontrol hükümleri uygulanarak saliverildi.

Kaynak: İHA