Izmir Ekonomi Üniversitesinde Türk Mutfaginin ABD'de Tanitimi Için Egitim Videolari Hazirlanacak

Ege Ihracatçi Birliklerinin, Turquality programi kapsaminda yürüttügü projeyle lezzetli Türk yemeklerinin tariflerinin bulunacagi videolar, Las Vegas Üniversitesi Turizm Otelcilik Okulunda egitim müfredatina dahil edilecek.

Türk gida ürünlerinin ABD'de daha fazla pazar imkani bulmasi için Ege Ihracatçi Birlikleri (EIB) tarafindan yürütülen proje kapsaminda Las Vegas Üniversitesi Turizm Otelcilik Okulundaki egitimler için Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) tarafindan yemek tariflerinin de yer aldigi egitim videolari hazirlanacak.

Izmir Ekonomi Üniversitesinden yapilan yazili açiklamaya göre, Türk mutfaginin uluslararasi arenaya tasinmasi amaciyla Ticaret Bakanliginin marka destek programi Turquality çatisi altinda yürütülen proje için is birligi protokolü imzalandi.

IEÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümü’nde düzenlenen törende EIB Koordinatör Baskani Jak Eskinazi ve Rektör Prof. Dr. Murat Askar tarafindan imzalanan protokol dogrultusunda, üniversitede Türk mutfaginin tarihsel gelisimi ve lezzetli yemek tariflerini içeren 20'ser dakikalik 7 egitim videosu çekilecek.

Ege Bölgesi'nin dünya çapinda güçlü üretici oldugu zeytinyagi, çipura ve levrek, meyve-sebze mamulleri, tibbi aromatik bitkiler, kuru üzüm, incir, zeytin ve yagli tohumlarin kullanildigi tariflerin bulunacagi videolar, ABD'deki Las Vegas Üniversitesi Turizm Otelcilik Okulunda verilen derslerde kullanilacak.

Açiklamada görüslerine yer verilen EIB Baskani Eskinazi, ABD pazari için geçen yil baslatilan tanitim etkinliginde ünlü seflerin katilimiyla tadim ve tanitim etkinlikleri yaptiklarini, gelecegin seflerine de Türk mutfagi ve gida ürünlerini anlatabilmek için egitim adimini attiklarini kaydetti.

IEÜ'de hazirlanan egitim içeriklerinin Las Vegas Üniversitesi müfredatina girecegini ifade eden Eskinazi, projenin bir sonraki etabinda özel jette tanitim filmi çekilecegini, e-spor oyunculari ile internet ortaminda reklam ve sef yarismalari yapacaklarini aktardi.

Rektör Prof. Dr. Murat Askar ise Türk mutfaginin tanitimina büyük katki sunulacagini ve ülkeye özgü ürünlerin yurt disindaki kullaniminin artacagini belirterek projeye her türlü destegi saglamaya hazir olduklarini ifade etti.

Kaynak: AA